Yogaretreat til Bali - Inner joy

6 - 20 april 2018 (inkl. 2 reisedager) ♦ yoga ♦ detox ♦ sanselighet ♦ livsglede ♦ water-blessing ♦ fellesskap

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til denne sjelfulle, juicy og sanselige yogaretreaten til magiske Bali! Med fokus på indre og ytre rensende opplevelser - vil denne retreaten fornye din følelse av å komme hjem til den vitaliteten og livsgleden vi alle lengter etter. Vi nyter spesialkomponert plantebasert mat med basis i Balis fargerike frukt og spennende grønnsaker, får oppleve det spirituelle Bali med water-blessing og tempelbesøk, avslapning på stranden, vandring i de grønneste risåkrene og kafebesøk i Ubud – Balis yogahovedstad.

Retreatleder er Trine Berge, en av Norges mest kjente livsstilsveiledere – som på sin kunnskapsrike, inspirerende og hjertevarme måte vil guide oss inn i yogaens og meditasjonens mysterier og veilede oss inn i planterikets hemmeligheter.  Du vil mest sannsynlig føle deg litt «født på ny» når du reiser hjem! Du kjenner at det er godt å være i kroppen, et stort smil sprer seg i sjelen og du kjenner deg beriket av gode menneskemøter, de fantastiske omgivelsene og minner du bærer med deg resten av livet!

Om innholdet

Denne retreaten er for deg som ønsker å kombinere yoga og meditasjon med ren, plantebasert mat med opplevelser av Balinesisk kultur og natur.  Under kyndig veiledning av Trine Berge får du praktisere yoga to ganger om dagen – og gradvis vil du oppleve at du får økt kontakt med kroppen og kommer dypere og dypere inn i deg selv. Godt støttet av nærende og rensende måltider vil du oppleve at spenninger og gamle mønstre kan slippe, og du kan erfare stillhet og harmoni med deg selv.

Rawfood, supermat og yoga er utrolig kraftige verktøy som virkelig gjør underverker for å hjelpe deg mer i balanse. Kroppen din vil alltid søke helbredelse når du legger til rette og fjerner giftstoffer og stress. Og kroppen din vet akkurat hva den skal gjøre når ingenting står i veien, men tvert i mot støtter prosessen igjennom kombinasjonen bevegelse, hvile og god og sunn mat.

Overnatting

Vi bor på retreatstedet Dragonfly Village - midt i et av de vakreste risfeltene i sentrum av Ubud. Du vil oppleve ro og et fantastisk grønt landskap på alle kanter, panoramautsikt til det hellige vulkanfjellet Mount Agung, bølgende risåkre med øyenstikkere på dagtid og ildfluer på natten – og på kvelden kan du lytte til sirissene og froskene – dette er et sted for deg som liker å være i naturen, for healing og læring. Og bare 10 minutters vandring så er man i Ubud, men likevel langt nok unna til å slippe støyen og uroen fra byen. 

Yogashalaen har 360 graders utsikt over rismarkene og vulkanfjellene og vi ser måneoppgang og solnedgang.

Vi bor i koselige og romslige hytter, tradisjonelle gamle teakhus, bygget av resirkulert treverk. Hyttene er fra 35-55 kvm, med eget bad og egen terrasse mot risfeltene. Vi deler rom (2, 3 og 4 sengsrom) - og alle er tilrettelagt for å gi følelse av privatliv og eget space. Det er dessverre ikke mulig med enkeltrom. Stedet har også en deilig urte steambadstue, der vi kan kose oss på kvelden rundt bålet, svømme i saltvannsbassenget se på stjernehimmelen, synge, være sammen og lytte til stillheten – bare avbrutt av sangen fra sirissene.

Om yogaen

Trine har over 15 års erfaring som meditasjonslærer, med fordypnng i mantra og lyd, og har bakgrunn som terapeut innen vibrasjonsmedisin. Dette ligger som en klangbunn for hennes undervisning i kundaliniyoga. Hun har også  lang erfaring og kjærlighet til vinyasa yoga og hennes klasser vil derfor også ha elementer herfra

Trines klasser kan beskrives som sjelfulle, transformative og er designet for å løfte og frigjøre deg. Trine har et lidenskapelig forhold til kombinasjonen yoga og ren mat og er en yogalærer som "walk the talk". Hun er inspirerende som lærer og ser hver enkelt deltaker, og vil legge til rette for at alle får den instruksjonen de har behov for. Trine sier at hun som yoga- og meditasjonslærer ønsker å fasilitere timer hvor du lettere kan nå inn til kjernen av deg selv, kjenne nærværet til deg selv og livet. Og gjennom det skape transformasjoner og erkjennelser som realiserer dine potensialer."

Trine vil tilpasse yogaen til nivået og ønsket i gruppen, og undervisningen passer like godt for nybegynnere som for viderekommende.

Morgenøkten vil være dynamisk, og inkludere pusteøvelser og meditasjon. På ettermiddagene har vi en roligere yoga- og meditasjonsøkt. Det vil også være noen kvelder underveis med meditasjon og chanting.

UTFLUKTER

Det blir rikelig anledning til å ta seg en vandretur i de grønne vakre rismarkene som Bali er så kjent for, sette seg på en av de mange herlige kafeene, ta seg en kokosnøtt, spise en fargerik salat og bare nyte synet av det fargerike livet i gatene. Her kommer vi tett på den kulturen – bare rett bak turismens overflate opplever vi balinesisk kultur og levesett, der det settes ut små kurver med offergaver og røkelse til gudene – det er alltid en gud å feire.

Mens vi er på Bali er vi så heldige å oppleve Nyepi; Balinesisk nyttår. På denne dagen går hele Bali inn i stillhet, ingen får være ute i gatene og til og med flyplassen stenger. Vi benytter denne dagen til kontemplasjon og det er en helt helt spesiell opplevelse når alt rundt oss faller til ro og blir så stille. Det er da de fargerike blomstene blir enda vakrere og sommerfuglenes frihetsdans blir poetisk. Dette bare må oppleves.

Vi skal også besøke et kraftfult lokalt vann-tempel, der vi i besøker et gammelt Shiva tempel og renser oss i det hellige vannet fra de klare kildene.

En av dagene reiser vi til høyesteprestinnen på Bali og får water-blessing fra henne. En ubeskrivelig og sterk opplevelse.

Og så skal vi ha en chill-out dag dag på stranden på en stilig Beach Club – her flater vi ut på deilige solsenger og bare bader og soler oss.

MATEN

Trine har sammen med Dragonfly Village laget en meny som byr på deilige smaker og som gleder både kropp, sjel og gane. Maten er lagt opp som en kulinarisk detox, altså lettfordøyelig plantebasert (vegansk) mat, uten gluten, stivelse, sukker og melkeprodukter. Tilgangen på fersk frukt og kortreiste grønnsaker er stor, og Dragonfly har sin egen organiske grønnsakshage. Maten lages av sesongens ingredienser, både lokale og importerte, og de fargerike og velsmakende rettene er en opplevelse for både kropp og sjel.

 Vi spiser buffet tre ganger om dagen. Lunsj er inkludert 6 av dagene – de andre dagene kan du nyte lunsj på en av de mange deilige restaurantene/kafeene i Ubud eller på naborestauranten i rismarken.

Juice faste (valgfritt)
Vi tilbyr også en unik mulighet for å ta en 3 dagers juice faste midt under oppholdet. Men dette er valgfritt! Under disse dagene vil du få ferske grønne juicer og du kan også nyte kokosvann fra de unge grønne kokosnøttene som Bali er så rik på.  Om du er litt spent på om du er klar for en juicefaste, kan du på morgenen få en mer mektig frokost smoothie, eller du velger å spise plantebasert mat. Det tropiske klimaet på Bali er svært godt egnet for juicefaste. Kostholdet under hele retreaten vil bli  bygd opp på en balansert måte slik at kroppen alkaliseres og det vil derfor være enkelt å ta juicefasten, om du velger å gå for den.

OM RETREATLEDERNE

Trine Berge

Yogalærer og kostholdsveileder på turen er Trine Berge - en av Norges fremste kurs- og foredragsholdere innen sunn livsstil.  Trine har jobbet med kosthold, bevssthet, meditasjon og yoga  i snart 20 år og hun har gitt ut flere helse- og livsstilsbøker, blant annet bestselgeren «Supermat» og hennes siste bok, «Rawfood». I 1998 startet hun firmaet som i dag heter Supernature, Nordens største på supermat, som hun drev i 15 år. I dag jobber Trine fulltid som rawfood-kokk, kundaliniyoga-lærer og wellness coach samt at hun blogger på www.superdamebloggen.no. Trine er kjent for sine kurs, retreater og foredrag om hvordan du vitaliserer deg med yoga, rawfood og supermat  uten en streng pekefinger, men basert på glede og lyst!

- Som yogalærer ønsker jeg å fasilitere klasser hvor du lettere kan nå inn til kjernen av deg selv, kjenne nærværet til deg selv, livet og livsgleden. Og gjennom det skape transformasjoner og erkjennelser som realiserer dine potensialer.

Trine Berge har 20 års erfaring med meditasjon hvorav 15 år som meditasjonslærer med fordypning i mantrapraksis. Hun har 12 års erfaring med yoga og er en av Norges fremste livsstilsveiledere innen supermat, raw food og sunn livsstil. Hun er medforfatter av flere bøker blant annet bestselgerne «Supermat» og «Supersmoothies – superhelse på 123». Trine har siden midten av 90 tallet erfart og utprøvd det meste innen kosthold, detox og indre arbeid.

Foto: Hilde Brevig

Anniken Enger

Anniken Enger er reiseleder på turen. Hun er eier og daglig leder i Inner & Outer Journeys og kjenner Ubud godt. Hun sørger for rammene og det praktiske på turen. Anniken er utdannet yogainstruktør fra Kerala i India, er sosiolog, har en fireårig utdanning som transformativ terapeut og er Enneagram coach. Annikens visjon er å ta med mennesker på indre og ytre reiser, og bidra til at mennesker med interesse for selvutvikling og de dypere spørsmålene i livet finner både seg selv og likesinnede, dvs. stammen sin. 

Foto: Bibbie Friman

 

TRANSPORT

Transfer t/r flyplass Denpasar (Bali) er inkludert.

Vi kan ordne flybilletter for deg. Dette velger du i så fall ved booking. Pris t/r 7.500,-.

Det tar ca. 1 ½ times bilkjøring fra flyplassen til hotellet i Ubud.

Avreise Gardermoen, Oslo fredag 6. april kl. 17:45, ankomst Denpasar, Ubud lørdag 7. april kl. 17:20

Avreise Denpasar, Ubud, fredag 20. april kl. 00:35, ankomst Gardermoen, Oslo, fredag 20. april kl. 12:45.

 

Dette er en reise for deg som vil:

  • Jobbe dypere med din eksisterende yogapraksis
  • Ønsker detox for kropp, sjel og sinn - i trygge og ivaretakende rammer
  • Hvis du er ny til yoga vil du kunne få en kick-start ved å få svært god veiledning og anledning til å praktisere hver dag 
  • Ønsker å slippe spenninger og gamle mønstre ved hjelp av nærende og rensende måltider
  • Ønsker å erfare stillhet, harmoni og livsglede i en gruppe med likesinnede
  • Reise med en gruppe der det åpnes opp for det som ER i et vakkert og støttende miljø
  • Le, gråte, fylle opp energilageret og være del av et nærende fellesskap

 

“When you own your breath nobody can steal your peace”

- ukjent

 

Vi ønsker deg varmt velkommen – og gleder oss til å ha deg med på reisen!

 

Pris fra og med:
21 500,-
Dager:15
12 overnattinger på Dragonfly Village
Alle frokoster og middager, 6 lunsj
Inkl. 3 dagers juicefaste
Strandutflukt (transport)
Utflukt - waterblessing
Transfer t/r Denpasar - Ubud

Tilvalg: fly t/r Oslo - Denpasar, Bali
Bestill reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
6/4Yogaretreat Bali - Detox og Inner JoyMer enn 821 500,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?