Yogareise - Spirit of Bali

07 april - 17 april ♦ yoga ♦ balinesisk kultur ♦ vanntempel ♦ vegetarmat ♦ fellesskap

500,- i earlybird rabatt tom 31.01.18, bruk følgende kode ved booking: Earlybird Bali

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til denne yogareisen til Bali – der du får være med på et dypdykk inn i Balinesisk kultur. Ingen andre steder er det flere templer, seremonier, shamaner og hellige ritualer integrert i hverdagslivet enn nettopp på Gudenes øy – Bali. Det er fantastisk å få oppleve hvordan kontakten med naturen og dens helligdommer holdes i hevd.

Vi er så heldige å få yogaundervisning fra Luh Manis – en lokal kvinne med utdanning som Jero (prestinne) og yogalærer (hatha yoga). I tillegg til 1,5 timers yoga- og meditasjonsundervisning hver morgen, inviterer hun oss  også med på en tradisjonell balinesisk velkomst- og avskjedsseremoni. Disse er koordinert med den balinesiske kalenderen. Kanskje vi også får møte hennes shaman....

Og så skal vi besøke et vann-tempel dedikert til Shiva og får blessing fra Høyesteprestinnen på Bali, begge deler ubeskrivelig berørende opplevelser. For de som ønsker kan vi bli med Luh Manis  på en «Mindful og compassionate nature walk» - en vandring for å komme i kontakt med naturen og oss selv. Her vandrer vi i fotsporene til urbefolkningen på Bali og kommer bakenfor turismen og får oppleve urkraften i Balis vakre natur (tilvalg).

På Dragonfly Village retreatsenter nyter vi herlig plantebasert mat med basis i Balis fargerike frukt og spennende grønnsaker. Senteret har en fantastisk herbal steam sauna, som åpner når mørket har senket seg, og det er bare helt magisk å sitte i badedrakt rundt bålet etter et besøk i den varme rensende badstuen, etterfulgt av en svømmetur i saltvannsbassenget! Lyden av sirisser og chill-out musikk setter prikken over i’en.

I tillegg blir det rikelig med tid til vandring i de grønneste risåkrene, besøk hos en av de mange fantastiske massørene, kafebesøk og shopping i Ubud.

Dette er en reise for deg som ønsker påfyll for kropp og sjel med yogapraksis og vegetarmat, og som ønsker førstehåndsopplevelse av Balis kulturelle og spirituelle liv. Etter retreaten vil du kjenne at det er godt å være i kroppen din, sjelen smiler og du kjenner deg beriket av gode menneskemøter og de fantastiske omgivelsene og ikke minst en ydmykhet og respekt overfor en helt unik og utrolig vakker kultur.

Om retreatlederne

Yogalærer

 Vår yogalærer er Luh Manis. Hun er født og oppvokst på Bali, og har fått spesiell trening som "Jero" eller balinesisk prestinne. Etter å ha gjennomgått denne spesielle opplæringen, leder hun seremonier etter balinesisk tradisjon. Siden hun ble "Jero", ble hun svært følsom overfor energier. Gjennom praktisering av yoga og meditasjon har hun nå funnet gode verktøy til å balansere de kraftige energiene. Hun trente med Shakti Mhi i Prana Yoga College og er sertifisert fra Prana Yoga College BC på 200-timers nivå. Nå praktiserer og underviser hun Hatha Yoga, Prana Yoga og meditasjon på heltid. I tillegg veileder hun folk til å utforske sin åndelige side og til å få innsikt i helbredende praksis basert på balinesisk kultur. Hun underviser også på et vakkert yogastudio – som vi også kan besøke. Du kan lese mer om Luh Manis her.

Fokuset i Luh Manis yogaundervisning er på trygg praksis, riktig positur i stillingene, pustearbeid og den intuitive flyten i asanaene. Hun legger til rette for å utvikle og holde på prana (livskraften) mens sinnet stilnes ved hjelp av meditativt fokus på det nåværende øyeblikk.

Hennes grunnverdier er basert på den tradisjonelle og unike balinesiske Tri Hita Karan filosofien – oversatt til «tre prinsipper for velvære». Det refererer til harmoni mellom mennesker, harmoni med nature og miljøet og harmoni med Gud. Disse tre prinsippene guider balinesisk dagligliv fra daglige ritualer til balinesisk arkitektur.

“I believe God sends every person to this earth with a special hidden ability, and that it is our life purpose to find and make use of this gift. This is what gives our life meaning. It is my purpose share my views, knowledge and wisdom from Bali, to everyone I meet”

~Luh Manis

 

Reiseleder

Anniken Enger er reiseleder på turen. Hun er eier og daglig leder i Inner & Outer Journeys og kjenner Ubud godt. Hun sørger for rammene og det praktiske på turen. Anniken er utdannet yogainstruktør fra Kerala i India, er sosiolog, har en fireårig utdanning som transformativ terapeut og er Enneagram coach. Annikens visjon er å ta med mennesker på indre og ytre reiser, og bidra til at mennesker med interesse for selvutvikling og de dypere spørsmålene i livet finner både seg selv og likesinnede, dvs. stammen sin.

 

 

Destinasjonen og retreatsenteret

Vi bor i Ubud, dette yogaparadiset midt i rismarkene. Opplevelsene spenner fra gamle templer til majestetiske, kongelige palasser, til fantastiske grønne åssider og bølgende risåkre. Ubud har lenge vært det kulturelle hovedsenteret på Bali med et vell av kultur, kunstgallerier og håndverk. I de senere år har byen også blitt selve yogahovedstaden, med en rekke vakre yogasentre og festivaler og ikke minst har byen blitt kjent for sin fargerike og fantastisk gode plantebaserte mat.

Vi bor på retreatsenteret Dragonfly Village, bare 10 minutters gange gjennom risåkrene, fra travle Ubud. Her er det stille og fredelig, man er omgitt av palmer, risåkre, blomster man aldri har sett før, sommerfugler og fargerike fugler. Rett og slett magisk.

Yogashalaen på Dragonfly Village er en av de vakreste jeg vet om, med 360 graders utsikt til den grønneste natur og de flotte vulkanfjellene. Ved å praktisere i disse vakre omgivelsene åpnes sansene og du vil oppleve økt livskraft, styrke og vitalitet. Dragonfly village har fokus på enkelt og bærekraftig levesett, og følger Gandhis motto: «Live simply so that others can simply live…»

Dette er et sted for deg som liker å være i naturen, for healing og læring.

Nice to know: Dragonflies eller ildfluer representerer transformasjon. De har svært kort levetid, og vet at de må leve livet til det fulle, og symboliserer fornyelse, smidighet, mot, velsignelse og positiv kraft.

Rommene

Vi bor i bungalower med 3 og 4 senger (hhv. 35 og 44 m2). Alle bungalowene har egne, lekre inne/ute bad og privat veranda med utsikt mot risåkrene. Bungalowene er originale hytter som er tatt ned og bygget opp planke for planke, med tanke på lavest mulig ressursforbruk. Rommene er innredet med tanke på deling, og sengene er plassert godt fra hverandre, omgitt av myggnetting, har eget nattbord og skap. 

Rommene rengjøres daglig, og vi får påfyll av vann og biologisk mygg-spray hver dag.

Dagsutflukter          

Luh Manis vil guide oss inn i en velkomst- og avskjedsseremoni, der vi får tradisjonelle balinesiske klær (utrolig vakre), og får innsikt i blomstenes, offergavenes og bevegelsenes betydning.

Hun tar oss også med på en helt unik reise - på det hun kaller en «Mindfull and compassionate nature walk». På denne utflukten kjører vi til regionen Kintamani, der Luh Manis er født, et område som er kjent for sin dype spirituelle og healende kraft. Her vandrer vi ut i det fantastiske jungel-området rundt Mount Batur, der vi går i fotsporene til Bali Mula, den første stammen som bodde på Bali. På turen får vi oppleve kontakt med naturens fem elementer med vulkanen, innsjøen, jorden, avkjølende bris og en sterk åndelig følelse. En prosent av inntektene fra turen går tilbake til de eldste i Bali Mula stamen, og de eldste landsbyene, for å bidra til å bevare deres kultur og tradisjon, utdannelse og støtte det lokale organiske jordbrukssamfunnet.

Denne turen er valgfri, og har en egenandel på 450,- (inkl. lunsj) (tilvalg ved booking).

Om denne turen sier Luh Manis, så vakkert:

“Nature helps us to open our hearts and is a beautiful powerful healer. How wonderful it is to play a part in praying for abundance for future generations to come!”

En av dagene reiser vi til Høyesteprestinnen på Bali der vi får bli med på et renselsesritual. Dette er healing, og anbefales på det sterkeste. En ubeskrivelig og sterk opplevelse.

På den tredje utflukten reiser vi, med Balinesisk guide, til et av de eldste templene på Bali. Det er et kraftfullt vann-tempel dedikert til guden Shiva, og  man kjenner de kraftfulle energiene med en gang man begynner å gå nedover de mosekledde trappene . Vi tar med oss offergaver, kler oss i sarong og belte, og får veiledning i ritualene og renser oss i det hellige vannet fra de klare kildene. Bare magisk.

Maten

Maten på Dragonfly er vegetarisk/vegans, og er en kombinasjon av balinesisk og fusion. Dragonfly har egen organisk grønnsakshage. Typisk frokostmeny er: blandet fruktsalat, hovedrett rismel pannekake/brun risgrøt/musli eller omelett med rødt rismel brød/eggerøre av tofu/dampede grønnsaker e.l.

I prisen er det inkludert frokostbuffet hver dag, to lunsjer og to middager.

De andre måltidene kan enten inntas på Dragonfly (som har en nydelig a la carte meny), på en av naborestaurantene i rismarkene eller på en av Ubuds utallige, fantastiske restauranter. Her finner man restauranter med både lokale retter og vegetarretter - og det er en del av opplevelsen å utforske det fantastiske mattilbudet.

Ett måltid på restaurant koster ca 50 til 100 NOK.

Klima

Temperaturen på Bali i april ligger på behagelige 24 og 34 grader. Det kan komme tropiske regnskurer – særlig på ettermiddagen/kvelden, men varmen gjør at det bare kjennes behagelig. Kan være lurt å ha med regnponcho for sikkerhets skyld.

Transport

Flybilletter er ikke inkludert i prisen, men ta kontakt hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med booking av billetter. Ellers anbefaler vi søkemotoren www.momondo.no. 

Transfer iht. de anbefalte flightene er inkludert. Det tar ca. 1 ½ times bilkjøring fra flyplassen til retreatstedet i Ubud.

Vi anbefaler å fly med Qatar Airways og nedenstående flighter. 

Pris pr januar 2018: kr 5.400,-.

Flyselskap

Flight nr.

Dato

Avreisested – destinasjon

Tider

Ekstra info.

Qatar Airways

QR180

Lørdag 7. april 2018

Oslo - Doha

08:50 - 16:20

 

Qatar Airways

QR964

Lørdag 7. april 2018

Doha - Denpasar

17:10 - 08:10

Ankommer neste dag

Qatar Airways

QR963

Mandag 16. april 2018

Denpasar - Doha

18:45 - 23:45

 

Qatar Airways

QR179

Tirsdag 17. april 2018

Doha - Oslo

01:30 - 07:15

 

 

NB! Vi må ha minimum 6 deltakere på turen. Inntil turen er bekreftet må det ikke kjøpes flybilletter!

Vi ønsker deg varmt velkommen – og gleder oss til å ha deg med på denne reisen inn i The spirit of Bali!

Pris fra og med:
16 900,-
Dager:11
8 overnattinger i flersengsrom
8 x 1,5 timer yoga- og meditasjonsklasser
Vegetarisk frokostbuffet alle dager
2 x vegetarmiddag
2 x vegetarlunsj
Balinesisk velkomst- og avskjedsseremoni
To utflukter (besøk hos høyesteprestinnen på Bali og besøk på lokalt vanntempel)
Transfer Denpasar – Ubud t/r iht. anbefalte flighter
1 vannflaske hver dag

Tilvalg: Dagstur "Mindfulness og compassion walk" 450,-
Transporttype:Ingen transport
Bestill reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
7/4Yogareise - Spirit of BaliMer enn 816 900,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?