Yoga- og barbeintretreat Koh Phangan, Thailand

12 - 26 januar 2019 (inkl. 2 reisedøgn)

Fordypning i klassisk hatha yoga  Meditasjon  Barbeintliv ♦ Fellesskap

Hjertelig velkommen til denne yogaretreaten til Koh Phangang, der vi kobler av fra norsk vinter og hverdag. Med 2 x 2 timer yoga + yogateori hver dag på en av de beste yogaskolene i Thailand får du på denne retreaten virkelig anledning til å fordype din yogapraksis og opplev hvilken forskjell yoga kan gjøre med kropp og sjel.

I tillegg får du oppleve ekte barbeintliv; vi bor på stranden i hver vår lille, enkle bungalow med balkong, havutsikt og lykke over all lykke; din egen hengekøye. Til lyden av fuglekvitter og bølgesus rusler vi om morgenen langs stranda, gjennom den koselige landsbyen Srithanu og opp til yogaskolen. Etter en to-timers morgen-klasse, spiser vi frokost på en av de mange koselige restaurantene og tar en juice, buddhabowl eller kanskje bare en kokosnøtt. Så er det fritid og du kan tusle barbeint på stranda, finne «Shivas eyes» og kokosnøtter, utforske landsbyens butikker, myke opp stive muskler med en dyptvirkende thai-massasje, sole deg, bade eller bare slappe av i hengekøyen.

På ettermiddagen er det yoga igjen, og hver kveld er det spennende foredrag om yogafilosofi, ernæring, alternativ behandling osv. Så samles vi til middag og nyter solen som går ned i havet.

Fokus på reisen er tilstedeværelse og fordypning i seg selv gjennom yoga og gruppesamlinger, sunn og god mat, fellesskap, glede og avkobling og ikke minst bare nyte øyeblikket. Dette blir en reise både til Koh Phangang og inn i deg selv.

Hva sier tidligere deltakere?

«Utrolig deilig å få et avbrekk fra hverdagen. Kom hjem med masse ny energi. Kjempefint å reise i en gruppe, så man har noen å være sammen med, når man har behov for det. Deilig med yoga to ganger om dagen, og roen til å ta et dypdykk i seg selv.»

Sonja H.

«…morgenbad i varmt hav. Rusletur gjennom landsbyen med lukter, lyder, flust av inntrykk. Stopper for å kjøpe kokosnøtt med fersk, iskald kokosmelk. Så to timer med yoga, heldigvis med profesjonelle, flinke lærere. Tilbake i landsbyen, velger vi vegetarisk lunsj, himmelsk godt etter treningen. Så er det strandtid og kanskje en thaimassasje, koster nesten ingenting, men virker desto bedre. To nye yogatimer om ettermiddagen, etterfulgt av foredrag om yoga, det gir mening. Avslutter dagen med thaimat på strandrestauranten. Repetere dette flere ganger? Ja, takk…!!!!»

Merethe W

Yogaen

Vi har yogaklasser to ganger om dagen (man-lør), morgenyoga fra 8:30 – 10:30 (intro til dagens asana og yoga praksis) og ettermiddagsyoga 16:00 – 18:00 (solhilsen og asana praksis). Kl. 18:15 - 20 er det foredrag om yogarelaterte temaer (f.eks. yogaens åtte stadier, musikkmeditasjon, ahimsa, ayurvedisk medisin osv.). Søndager er fridag.

Det undervises i klassisk hathayoga, med fokus på aktivering av energisentre (chakraer) og pusteteknikker. På yogaskolen får vi lærere som har lang erfaring i å undervise i denne formen for hathayoga. Yogaklassene passer for både nybegynnere og mer erfarne som ønsker seg mer fordypning i den fysiske utførelsen av de ulike asanaene, og dypere innsikt i energiaktivering.

Utflukter

Vi skal ha to utflukter. Den ene kvelden reiser vi med pickup innover i jungelen til et helt magisk sted, der vi nyter en rensende steambadstue, spiser deilig vegetarmat, frukt og te og bare legger oss på teppene rundt bålet og med kun fakler som lyser opp rundt oss får vi en fantastisk utsikt til stjernehimmelen. Det er da du kjenner hvor liten vi er og at vi er alle ett.

Den andre utflukten må bli en overraskelse😊 Det foregår mye forskjellig i landsbyen, så akkurat hva som skjer når vi er der er litt for tidlig å si. Første året var vi med på workshop i magedans og andre året var vi med på kakaoseremoni og kvinnesirkel. Andre aktiviteter vi kan delta på er workshop om personlighetssystemet Human Design, konserter, breathwork osv. Nærmere informasjon om dette kommer når det nærmer seg avreise.

Siste kvelden spiser vi middag på en absolutt sjarmerende fransk strandrestaurant (er vi heldige er saksofonisten der) med den aller vakreste solnedgangen. Restauranten er nydelig opplyst med fakler, røde lamper, kreativ innredning og nydelig fransk mat. En uforglemmelig avslutning på en herlig reise!

Reisen passer for deg som:

  • Ønsker å fordype din yoga- og spirituelle praksis
  • Ønsker å reise i en liten intim gruppe i et aksepterende miljø med likesinnede
  • Ønsker å nyte det enkle bohem- og barbeintlivet på stranden
  • Ønsker å bade, le, fylle på og være del av et fellesskap
  • Ønsker å gi deg selv en detox ved å nyte vegetarmat og ikke drikke alkohol
  • Ønsker å kjenne hvilken forskjell yoga kan gjøre for kropp og sjel

I en slik liten gruppe får du oppleve nærende fellesskap, det blir som en venninnegjeng på tur. De fleste reiser uten å kjenne noen andre, så vi blir godt kjent underveis. Fokus er på tilstedeværelse, aksept og fordypning i oss selv. Du har også godt med egentid, der du velger det som er riktig for deg i øyeblikket. 

Tilbakemeldingene fra tidligere turer er at man satt utrolig stor pris på muligheten til å være en del av en gruppe, men samtidig ha frihet til å gjøre sine egne ting. Det kjennes trygt.

Overnatting

Vi bor i hver vår koselige, enkle bungalow på en stille og rolig del av en lang hvit sandstrand – ca. 10 skritt til havet. Bungalowene har ett rom med dobbeltseng, bad med dusj (v/k vann), toalett og veranda med hengekøye (et «must» når du vil trekke deg tilbake og integrere dagens hendelser). Standarden er enkel, men det er rent og beliggenheten er fantastisk. 

 

Mat

Alle måltider (unntatt festmiddagen) kjøper man selv til en rimelig pris. Bungalow-hotellet har en strandrestaurant med god, tradisjonell thailandsk mat. Ellers finnes det en rekke herlige vegetar- og veganske restauranter, juicebarer, kaffebarer, thailandske restauranter osv. i umiddelbar nærhet. Man kan beregne drøye 150-200,- i mat per dag.

Måltidene spises sammen for de som ønsker.

Om reiselederen

Anniken Enger er daglig leder og gründer av Inner & Outer Journeys, og har jobbet med reiseliv i forskjellige former hele sitt liv. Hun har reist mye og har bodd lengre tid på ulike steder, deriblant Koh Phangang.

Hun er med for å skape en trygg ramme rundt reisen og sørge for at alt er i orden. Hun vil holde sirkel-samlinger der det åpnes for personlige delinger og ulike øvelser, for å skape en åpen og intim atmosfære, uten at dette allikevel blir gruppeterapi.

Med sin lokalkjennskap til det spennende tilbudet som er i landsbyen, vil hun gjøre sitt aller beste for at du skal få oppleve den fantastiske og helt spesielle atmosfæren på dette unike stedet. Fokus er på yogapraksis, spennende opplevelser, godt samhold og god fellesskapsfølelse i gruppen. Anniken er utdannet sosiolog, InnerLife terapeut, Enneagram-coach, yogainstruktør og tempelgruppeleder (fra Awakening Women Institute). Hennes utgangspunkt er at vi er hele – akkurat slik vi allerede er.

Tidligere deltakere sier blant annet dette om Anniken:

«Jeg opplevde Anniken som en varm, raus og trygg person. Hun hadde alltid noen hyggelige ord til alle. Ingen favoritter :) Hun virket målbevisst og var effektiv og hadde store organisatoriske evner. Det var jo ikke helt greit å holde styr på alle deltagerne til enhver tid. Det var spennende å snakke med henne for hun var nysgjerrig på livet og dets gåter. Hun ble derfor lett en av gruppen. Hun viste jo at hun selv var på sin egen livsreise. Derfor hadde hun mye spennende å snakke om. Kunnskapsrik som hun er. Så var hun også alltid blid :)»

Catherine Desiree

TRANSPORT OG TRANSFER

Prisen inkluderer ikke fly, men transfer t/r flyplassen på Koh Samui på de anbefalte flightene. Kommer du med en annen flight – kan vi vente noen timer for å få med alle – ellers er du selv ansvarlig for transfer fra Koh Samui til Sritanu/Koh Phangan.

Har du behov for hjelp med booking av flybilletter er det bare å si fra så hjelper vi deg gjerne.

Vi anbefaler følgende flighter:

Utreise:

QR180 Lørdag 12. jan 07:40 - 16:10   Oslo - Doha

QR842 Søndag 13. jan 18:55 - 05:50   Doha - Phuket

QR4408 Søndag 13. jan 09:45 - 10:40   Phuket - Koh Samui

Hjemreise              

QR4409 Fredag 25. jan 15:05 - 16:05   Koh Samui - Phuket

QR841 Fredag 25. jan 19:40 - 23:00   Phuket - Doha

QR179 Lørdag 26. jan 01:10 - 06:10   Doha - Oslo

Pris begynnelsen av mai: 6.800,- (t/r) .

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en deilig avkobling fra hverdagen og til å komme hjem fylt opp av ny energi, harmoni og berikelse!

Status:
Fullt

Kart


Interessert i å høre mer om denne reisen?