VitaminC - naturnærvær og stille seilas i Lofoten

Ta kontakt for skreddersydde opplevelsespakker i Skrova!

Vil du være med på en seiltur i noe av den vakreste naturen Norge har å by på? På denne halvdagsturen seiler vi rundt den vakre øygruppen Skrova - som ligger rett utenfor Svolvær i Lofoten. Du får oppleve kritthvite strender, fantastiske fjell - med Lofotveggen i vest og Steigen i øst - og er vi heldige får vi oppleve havørn, niser, sel og kanskje dukker også hvalen opp!

I seilbåt handler alt om å synkronisere seg med naturen; kjenne strøm, se på skyer, lukte vind og lytte til bølgene. Her er det ingen motorstøy så følelsen av å være i ett med naturen er total.

Mannskapet, Erik og Anniken, vil legge til rette for at du skal få den ultimate natur-opplevelsen! Ikke bare får du introduksjon til seiling (sette seilene riktig i forhold til vindretning/Seiltrim, kartlesing, knuter mv.), men vi skal også legge til rette så du får en sanselig opplevelse, slik at du virkelig kan ta inn den mektige naturopplevelsen med hele deg.

Forslag til seile-Program

Vi henter deg på kaia i Skrova 9:45 og går om bord i Ntombifuti. Der får du historien om båten og navnet, en kort omvisning under dekk, kort innføring i sikkerhet og båtens funksjoner. Avhengig av vindforholdene heiser vi enten seil eller kjører for motor ut av havna og ut på havet. Seilasen avsluttes på Skrova, etter ca. 4 timer.

Etter seilturen anbefaler vi lunsj på en av de koselige restaurantene på Skrova. På ettermiddagen har du kanskje lyst på en vandretur til Skrovas høyeste topp på 281 moh. Fra toppen åpenbarer det seg en utsikt som tar pusten fra deg – og du får utsyn over hele ruten vi seilte tidligere på dagen. Anbefales! Du kan også besøke SOPS – Skrovas særdeles kreative og spennende utendørs fotoutstilling! Link til SOPS finner du HER.

Om båten

Ntombifuti er en ekte ekspedisjonsbåt. Den er 40 fot, bygget i aluminium og med sitt råe umalte ytre passer uttrykket «what you see is what you get” svært godt. Stilen er den samme under dekk. Man må sette pris på funksjonalitet for å like denne type båt, men når man gjør det vet du også hva det handler om: opplevelsen!

Båten har vært på Grønland to ganger som utgangspunkt for klatreekspedisjoner, en gang over Atlanteren på en solo-regatta og flere ganger på fjerntliggende øyer og regioner rundt i verden.

Fra September 2017 ligger hun på Skrova i Lofoten, hvor hun kan leies for kortere seilturer inkludert enkle introkurs.

Mannskapet

Mannskapet, Erik Braarud og Anniken Enger, møttes for 18 år siden i en 80 fots Maxirater - og har siden seilt sammen. De har erfaring både fra regattaseiling og langturseiling. Erik har vært på Grønland på forskningsseilas en rekke ganger, har seilt Shetland-race og Norge - Island - Grønland og tilbake flere ganger. Anniken har krysset Atlanteren to ganger, seilt i Middelhavet og til Shetland, og deltok i Raymarine Two Star som første "damebåt". Sammen har de seilt hele norskekysten fra Oslo til Lofoten opp og ned flere ganger - og elsker å formidle sin seilglede og -kunnskap videre til andre. Fokus er på tilstedeværelse og kontakt med naturelementene og målet er å mest mulig seil/minst mulig motor. 

Motto: "Life isn't about waiting for the wind to change, it's learning to adjust the sails"

Ankomst Skrova

Kommer du fra Svolvær tar du hurtigbåten kl. 08:15, og ankommer Skrova 08:45.

Tilbake til Svolvær er det mange returmuligheter med Hurtigbåten. Siste båt samme dag går kl. 21:30.

Kommer du fra Bodø, tar du Hurtigbåten til Skrova dagen før seilturen. På Skrova finnes det en rekke koselig overnattingssteder: www.visitskrova.no. Hurtigbåten har avgang fra Bodø sentrumsterminalen kai 17:25 – ankomst Skrova hurtigbåtkai 20:35.

Utstyr å ta med seg

Klær etter vær! Joggesko/gummistøvler, vindjakke, vindbukse. Bikini, solbriller og caps. Hansker/vanter, lue og skjerf hvis kjølig. Redningsvest får du låne av oss. Ta gjerne med egen vannflaske.

skreddersydd opplegg for deg

Dersom du ønsker å bli i Skrova lenger, si fra ved booking så kan vi skreddersy opplevelse for deg/dere. Kanskje har du lyst til å padle kajakk, få guidet omvisning på den utendørs fotoustillingen (se mer om SOPS her), delta på yoga, bli med på fisketur med kjentmann osv.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss: post@ioj.no

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en naturopplevelse av de sjeldne!

 

Foto:

Havørn: Sverre Nilsen, Hval: Marten Bril, Lundefugl: Trym Ivar Bergsmo

Annet: Anniken Enger

Status:
Fullt

Kart


Interessert i å høre mer om denne reisen?