Taste your dream-retreat - ved Lysefjorden

29.9 1.10 2018 ♦ fordypning ♦ nytelse ♦ utesitting ♦ taste-your-dream meditasjon

Vi innbyr deg til en fire dagers retreat med tid til fordypning; til å sanse, til å nyte, til å lytte, til å lande.

Bli med og opplev den spektakulære Lysefjorden! På et vakkert retreatsted i Songesand, en sjarmerende liten bygd midt i Lysefjorden, inviterer vi til en fire dagers retreat. Her får du oppleve alenetid, dyp naturkontakt, guidede og stille vandringer i naturen, meditasjoner, bevissthets-workshops og sosialt samvær med likesinnede. I den vakre naturen kan du trekke deg tilbake og virkelig lade batteriene – oppleve stillheten og roen. Jo mer vi kommer i kontakt med vår indre ro, dess mer utvides bevisstheten, som igjen åpner for at du lettere kommer i kontakt med hjertet ditt – der dine drømmer bor. På denne retreaten er det også rom for å nyte; på kvelden samles vi til fakkelbelyst bad under stjernene - og det er ingenting vi skal gjøre annet enn å VÆRE.

"Når tankene stilner, kan man høre sjelen snakke"

Fokus er på å hvile, lade opp ny kraft – og få bedre kontakt med drømmene i ditt hjerte. Her er noe av det du får oppleve:

 • «Dream connection» - utesitting i stillhet i mørket der du får oppleve en ny dag stige opp. Når synssansen skrus av og ytre inntrykk stilnes, er det lettere å få kontakt med det som bor inni deg og hjertet ditt. Du får også med deg oppgaver til å hjelpe deg med å komme i kontakt med din drøm. Alt er tilrettelagt for deg, slik at du får mest mulig ut av opplevelsen.
 • Meditasjoner, alene og/eller i gruppe. Hvis været tillater det, sitter vi gjerne ute. Og du får brukt alle dine sanser til å komme nærmere naturen.
 • Samling i sirkel og bålkos om kvelden.
 • Små vandreturer i området, hvor stillheten råder og du får vandre barbeint på fjellet – med fantastisk utsikt over Lysefjorden og fjellene rundt
 • Workshop om personlig vekst med bevisstgjørings-oppgaver;
  • Hjertekontakt – din sanne vei
  • Hva er din medfødte personlighet og hva er tillært gjennom sosialiseringen?
  • Hvordan overkomme/håndtere frykten når den prøver å stoppe deg fra å følge dine drømmer?
  • Hvordan kan du få mer personlig kraft ved å bytte ut ord du bruker og måten du tenker på?

Mye av fokuset på denne retreaten er indre arbeid. Det å trekke seg tilbake i stillhet muliggjør dyptgripende hvile og rekreasjon. Litt etter litt skifter identifiseringen med kroppen og den ytre verden over til en stadig sterkere kontakt med sjelen og den indre verden. Naturen i området er fantastiske rammer rundt denne prosessen!

Det er også mulig å kjøpe massasje og healing av Ellen og Svend mens du er på retreaten. Dette avtales på retreaten.

«Uten forventninger om hvordan kurset skulle bli, ble jeg helt imponert over hva som kom ut av det.»

Susann

«Noe av det beste med kurset var den rolige atmosfæren, måten vi ble ivaretatt og sett. Det å kunne trekke seg fredfullt tilbake på rommet, legge seg på senga og se opp på fjell og himmel UTEN tanker om alt som må og bør og skal gjøres.... DEILIG”

Kim

Berit Håland var på retreat hos Ellen og Svend, og ble intervjuet om dette i Medium. Du kan lese intervjuet med henne HER.

Hvem passer retreaten for?

Retreaten passer for deg som

 • Har behov for å roe ned og ta deg en pause i hverdagen.
 • Kjenner at du har lyst å gjøre endringer i livet ditt
 • Vil leve mer slik du ønsker og ikke slik det forventes eller du tror det forventes

Om kurslederne

Retreaten ledes av Ellen og Svend som også driver retreatstedet.

Ellen er 48 år, er aromaterapeut og har en 4 årig LivsVeileder utdannelse innenfor energipsykologi. Hun oppdaget Songesand og området rundt da hun traff sin mann for 14 år siden, og ble helt bergtatt av stedet. Det å leve så tett på den kraftfulle naturen har bidratt til hennes personlige reise mot å bli bedre kjent med den hun virkelig er. De siste årene har hun utviklet og arrangert «Hvem er jeg?»-kurs. Hun brenner for å hjelpe mennesker med å finne ut hvem de egentlig er, hva de har behov for og hva de ønsker ut av livet – gjennom å bidra til at man blir bevisst på begrensende tanker.

Svend er snart 50 år og utdannet NLP Master Coach. Han har vokst opp på dette fantastiske stedet. Så lenge han kan huske har han meditert, og allerede som liten elsket han å sitte ute og meditere – selv om han den gangen ikke visste at det var det han gjorde. Han har hatt mange vandreturer i området og brenner for å guide inn i naturnærvær og mindfulle vandringer i området. Du kan lese mer om Ellen og Svend på deres hjemmeside HER

Om retreatstedet

I et koselig hus med 5 minutters gange til spektakulær utsikt over Lysefjorden, har Ellen og Svend etablert et retreatsenter. Her tilbys opphold for deg som ønsker å trekke deg tilbake (retreat) , koble deg av jobb og byliv, gi deg selv en digital detox og påfyll av energi gjennom nærkontakt med naturen og tid til deg selv. Her får du ladet batteriene. Du kan sette deg rett utenfor døra og det eneste du hører er fuglesang og elva som renner rett nedenfor. Dette er et rolig sted store deler av året, hvor du enkelte dager kan telle alle bilene som kjører forbi på en hånd. Det bor 6-7 fastboende. Nærmeste butikk ligger 3 mil unna. Sommerhalvåret driver vi også en camp og en sjarmerende, liten kafè, som før var bygdas skole.

I området rundt retreatsenteret finner du alt det beste den norske naturen kan by på; en omsluttende skog, stille fjellvann, sildrende småbekker, bratte stup, kraftfulle fjell, fjorder og grønne seterenger. En kort tur fra huset ligger et fantastisk område med bare fjell; «Himmelberget». Der skal vi sitte og speide utover fjorden med utsikt mot Preikestolen til høyre og Kjeragbolten til venstre.

Rommene

Retreatsenteret har enkel og grei standard, med 6 dobbeltrom med separate senger, 2 baderom med dusj og 2 toaletter. Naturen, stua, gapahuken og paviljongen på terrassen brukes som grupperom – avhengig av vær og vind.

Mat

Det vil bli servert variert og god hjemmelaget mat. Vi har egne høner, så egg i ulike varianter står på menyen. Det legges til rette for gluten- og melkefritt og vegetarmat. Si fra ved booking om du har spesielle behov. Frukt og nøtter, kaffe og te står alltid fremme.

 • Frokost er buffet med brød, knekkebrød, egg, pålegg, kaffe, te og frokostblandinger.
 • Lunsj er buffet med div salater, brød, suppe og div småretter.
 • Middag er kylling, fisk, kjøtt, poteter, ris, pasta, grønnsaker og vegetaralternativ.

Dagsplan

En typisk dag ser slik ut:

08.30 - 10.00 Frokostbuffet

10.30 - 11.00 Meditasjon - Dream Connection

11.00 - 13.00 Tur/workshop/oppgaver

13.00 - 14.30 Lunsjbuffet

15.00 - 16.00 Workshop/oppgaver/meditasjon

16.00 - 18.00 Alenetid

18.00 – 19.00 Middag

Etter middag: sosialt samvær/delinger/bålkos/fakkelbad

Ankomst kl. 15.00 dag 1, Avreise kl. 14.00 siste dag.

Transport

Kollektivt:

Ankomst 28. september: Hurtigbåt Stavanger – Songesand kl. 13:00, ankomst kl 14:30. Her blir du hentet med bil og kjørt til Songesand.  

Pris: 130,- pr person.

Hurtigbåten må bookes på forhånd, si fra om du ønsker å ta hurtigbåten så hjelper vi deg å booke.

Avreise 1. oktober: Ferge Tau – Stavanger. Du blir kjørt med bil fra Songesand kl 15.00 til Tau. Ferge fra Tau til Stavanger kl 16.00, ankomst Stavanger 16:40.

Ferga behøver ikke bookes på forhånd.

Pris: 70,- pr person

 

Egen bil fra Stavanger:

Kjør til kaia i Stavanger. Ferge fra Stavanger kl 13:30, ankomst Tau 14.10. Kjør ca. 50 minutter til Songesand.

Retur: kjør fra Songesand kl. 15.00, til Tau (sted) Fergen går kl. 16:00 fra Tau, ankommer Stavanger 16.40

Transport betales av den enkelte.

Hvis du ønsker å bli igjen etter retreaten har du mulighet til det. Da overnatter du i rommet du hadde under retreaten, og får tre måltider om dagen. Dette koster 1300,- per døgn, og bookes samtidig med retreaten.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

 

 

 

 

Foto: Paul Edmondson og Ellen Fredheim

 

Pris fra og med:
4 500,-
Dager:4
3 netter i delt soverom
3 måltider hver dag (3 frokost, 3 lunsj, 3 middag)
1 utesittesermoni – “Dream connection”
4 workshoper á 1-2 timer
Fakkelbad og bålsamlinger
Flere meditasjoner

TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
28/9Preikestolen - retreat24 500,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?