Om oss

Hvorfor Inner & outer journeys?

Interessen for retreater og spirituell turisme har økt kraftig de senere år ettersom flere og flere ønsker seg et avbrekk fra en stressende hverdag, og søker etter reiser som gir ro og fred, og ikke minst reiser som gir mer meningsfylte og transformerende opplevelser.  

Og det er akkurat dette vi ønsker å tilby deg som deltar på våre reiser og retreater; en reise der både kropp, sjel og ånd får påfyll, slik at du kan reise hjem med fornyet energi. På våre reiser vil du også oppleve fellesskap med likesinnede.

Og for at du skal forstå hva vi mener med likesinnede vil vi gjerne beskrive hvem vi tenker at DU er. Og hvis du kjenner deg igjen vil du elske å reise på turene vi tilbyr!

Hvem reiser med på retreater med oss?

Erfaringen vår er at alle typer mennesker reiser på våre turer. Vi har hatt med deltakere fra midten av 20-årene til midten av 70-årene, med alle typer jobber og utdannelser. De fleste reiser alene, det er flest kvinner, noen par og enkelte menn. Både de som anser seg som spirituelle, kristne og ateister har reist på våre turer – temaene er uavhengig av religion.

Fellesnevneren er at man ønsker å unne seg noe spesielt, man ønsker å reise på en ferie med et dypere innhold og man ønsker å reise sammen med likesinnede, dvs. andre med interesse for selvinnsikt, selvutvikling, utvidet bevissthet og kontakt med det som ER.

Noen har ingen erfaring med yoga, meditasjon, magedans, qigong eller det som er tema for reisene våre – men ønsker å prøve det for første gang. Andre har erfaring og ønsker å fordype sin praksis med dyktige retreatledere. På mange av turene våre serveres det vegetarmat, og inntaket av alkohol er på et minimum, om noe i det hele tatt – så mange reiser også på våre turer for å få en etterlengtet detox.

Bakgrunnen og om meg

Inner & Outer Journeys ble etablert i august 2016, av meg, Anniken Enger.

Av utdannelse er jeg sosiolog, har nærmere 20 års erfaring som konsulent for norsk reiselivsnæring og enda lenger erfaring på den holistiske veien. Jeg har fire års bakgrunn innenfor energipsykologi, er utdannet Enneagram coach og yogalærer og har en rekke kurs innenfor det alternative: reiki, shamanisme, The Journey, tempelgruppeleder fra Awakening Women Institute mm.. Etableringen av Inner & Outer Journeys bidro dermed til å forene disse to delene av meg; business Anniken og barbeint Anniken.

Etableringen av Inner & Outer Journeys, skjedde etter at jeg kom hjem fra en lengre utenlandsreise vi kalte for "Havati" [les: hav av tid]. Da kjente jeg at tiden var inne til å realisere en drøm jeg hadde hatt i mange år: å ta med mennesker på indre og ytre reiser. Jeg elsker å reise og erfarer at det å trekke meg tilbake fra hverdagen, forlate vante omgivelser og være i gruppe med andre likesinnede, dvs. reise på retreat, gjør meg mer åpen for ny innsikt og utvikling. Dette vil jeg gjerne bidra til at enda flere opplever, og dessuten finner jeg det utrolig givende å bidra til å koble sammen mennesker som er på den samme vandringsveien; skape ringer i vann.

Tilbudet av retreater og reiser av denne typen er stort, og nå som hele verden er full av muligheter er utfordringen å finne fram til de rette kursholderne, de rette kursstedene og de rette destinasjonene. Inner & Outer Journeys er derfor etablert for å være en tilbyder av kvalitetssikrede opplevelser, som gjør valget enklere og tryggere for deg som reisende. Vi har gjort researchen for deg, og så skreddersyr vi reiser og opplevelser som bidrar til innsikt og utvikling. Noen av våre reiser og retreater har spesifikke temaer som yoga, terapi eller kontakt med naturen. Andre er kun for opplevelse, nytelse og dyp kontakt.  

Enhver reise vil sette et miljømessig fotavtrykk. Vi forsøker imidlertid å gjøre hver reise så bærekraftig som mulig, ved å fokusere på miljø og samfunnsansvar i alle ledd. Blant annet samarbeider vi med Chooose – som gjør våre reiser klimapositive - du kan lese mer om dem HER.

Hvis du har lyst kan du se intervju som Janneche Øinæs gjorde med meg, om etableringen av Inner & Outer Journeys:

https://youtu.be/bc-VGp1-6P8

 

Jeg ønsker deg varmt velkommen på våre livgivende reiser!

Kom. Bli med! Du har funnet din stamme

Namaste _/\_

Anniken

 

"Your outer journey may contain a million steps; your inner journey only has one - the step you are taking right now"
-Eckhart Tolle