Nyttårsretreat - Healing transformation with qigong

29. desember - 2. januar 2018 ♦ qigong ♦ nyttårsfeiring ♦ stillhet ♦ livstema ♦ fellesskap

Ved inngangen til den norske fjellheimen og med panoramautsikt over toppene i Valdres ønsker vi deg velkommen til denne nyttårsretreaten med en av Tysklands fremste qigong lærere; Sebastian Bauer. Denne retreaten er for deg som ønsker en usedvanlig kraftfull overgang til et nytt år. Her blir du guidet inn i healende qigongøvelser, nyter deilig vegetarmat, stilner sinnet gjennom meditasjon, stillhet og ro – og i tillegg mottar du energioverføringer fra Sebastian som styrker deg og løfter bevisstheten.

Gi slipp på det gamle – nyorientering, hvile og ny kraft

Januar og nyttår er en svært god tid for å trekke seg tilbake og gå i stillhet. Temaet og fokuset for denne Healing Transformation Retreat er refleksjon over året som har gått og forberedelse til det nye som skal komme. Det innebærer indre arbeid rundt hva slags endring du ønsker deg. Ved siden av guidete øvelser, meditasjoner og energiarbeid for sjelen, byr denne retreaten også på innsikt og inspirasjon fra seminarleder Sebastian Bauer. I tillegg gir kurset mye rom for refleksjon og ro. Gruppas sterke energifelt og den energiske rensingen av kropp og sjel danner et rammeverk som støtter helbredelsen og stimulerer til eget arbeid.

Å trekke seg tilbake i stillhet muliggjør dyptgripende hvile og rekreasjon. Litt etter litt skifter idenfiseringen med kroppen og den ytre verden over til en stadig sterkere kontakt med sjelen og den indre verden. De mørke vintermånedene er en fantastisk tid for dette!

I dypet av stillheten begynner er kraftfull prosess, som gjør deg mer oppmerksom overfor deg selv og andre. Den åpner opp for nye perspektiver. Du kan se tingene klarere, tankene blir roligere, og det som er viktig for deg trer tydeligere fram. Et viktig aspekt ved retreaten er å se dypere på sine egne livstema. Dette hjelper oss til energetisk å styrke våre positive egenskaper og karaktertrekk og gi slipp på gamle og mindre positive mønstre og vaner. Det hele skjer under veiledning av den svært erfarne instruktøren og terapeuten Sebastian Bauer.

I løpet av oppholdet skal vi tilbringe en til to dager i stillhet. 

Her er link til dagsprogrammet.

Om kursleder

Retreaten ledes av Sebastian Bauer, en av de mest erfarne qigonglærerne i Tyskland. Han er sertifisert i å utdanne qigong-lærere i Tyskland og har undervist tusenvis av deltakere ved kurs og utdanninger i hele Europa og i USA. Sebastian begynte å praktisere taijiquan i en alder av 17 år, og kort tid senere oppdaget han qigong som han nå har holdt på med i over 20 år. I mer enn ti år har han jobbet fulltid med qigong i Berlin.

Sebastian beskriver sin erfaring med qigong slik:

«Det jeg liker særlig godt med qigong er den umiddelbare erfaringen man får med energien (qi) som styrker helsen og transformer deg som person. Øvelsene er så omfattende i det de hjelper for både kropp, psyke og sjelen. Kunnskapen om livsenergien (qi) i den tradisjonelle kinesiske medisin og om sammenhengen mellom energi og helse, er et svært verdifullt aspekt ved qigong».

Sebastian flyttet til Norge i august 2016 og har siden hatt gleden av å fortsette og formidle de flotte qigong øvelsene her. Gang på gang motiveres han av å se hvordan kursdeltakerne blir kvitt plager og oppnår svært gode resultater fra øvelsene. Du kan lese mer om Sebastian og qigong på hans hjemmeside her: www.qigong-tkm.no

Testimonials kursleder

Kurslederen, Sebastian, får svært gode tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

"Det er gode øvelser som du kan ha med deg resten av livet. Som gir god energi, bedre søvn, ro i livet og ikke minst spennende egenutvikling."

"Sebastian er en mester i sitt fag! Anbefales på det varmeste!"

"Fantastisk helg med Qi Gong hos Sebastian! Uansett om du har plager eller ikke, vil dette bidra til å bli hel. Sebastian er en inspirerende og empatisk lærer med meget gode evner."

"Jeg deltok på et av Sebastians helgekurs. Det var helt fantastisk, Sebastian er et menneske med et stort og varmt hjerte som har store kunnskaper på sitt fagområde Qigong. Hvordan kan jeg si det? Han demonstrerte det for oss, så jeg er ikke i tvil. Han kan overføre energi... Han kan undervise og snakker allerede veldig godt norsk. Med hans bakgrunn er han sannsynligvis den beste på området i Norge i dag. Jeg gjør de to øvelsene vi lærte hver dag og jeg kjenner energien strømme gjennom kroppen min - har allerede mer energi enn jeg har hatt noen gang - ser hver dag fram til å gjøre øvelsene. Dette er noe jeg kommer til å fortsette med. Qigong er noe jeg vil prioritere i mitt liv. Jeg anbefaler Sebastians kurs på det aller varmeste til alle som ønsker å ta vare på sin helse på en naturlig måte.

Tusen takk Sebastian for at du ga meg så mye."

Mona J.

Om qigong

Qigong er en av menneskehetens eldste metoder for helbredelse og en mektig kunnskapsskatt.

Qi er energien som strømmer gjennom oss og alle levende vesen, gong betyr arbeid eller dyktighet. I Kina er en harmonisk og uhindret flyt av qi i kroppen, samt det å styrke qi-en, ansett som avgjørende for helse og vitalitet. Den positive effekten – særlig mot stress – er også dokumentert av vestlig forskning. Gjennom regelmessig trening løses blokkeringer, slik at energien igjen kan flyte fritt gjennom organer og meridianer.

Selv negative følelser og stress blir motvirket av qigong, da de også kan skyldes qi-blokkeringer. Regelmessig trening fører til indre balanse, klar tenkning, trivsel og mer glede i livet. Utover den helsefremmende effekten, gjør qigong det mulig å gjenoppdage vår sanne natur og utvikle våre skjulte potensialer.

Qigong gir deg

  • økt indre fred og ro
  • selvfølelse og selvtillitmulighet til å styrke våre selvhelbredende krefter
  • helhetlig helbredelse og lindring av sykdomssymptomeret
  • effektivt verktøy for stressmestring
  • en metode for å gjenopprette eller bevare emosjonell likevekt
  • et langt liv ved god helse
  • en positiv holdning til livet
  • bedre relasjoner mellom mennesker og mellom mennesker og natur

Om retreatstedet Dharma Mountain

Dharma Mountain Meditation and Freedom Resort er et av de eldste ikke-kristne retreatsentre i Norge. Det ligger vakkert til i rolige Hedalen, omgitt av rolig skoglandskap, koselig Valdres-gårder og med fantastisk utsikt til Vassfarfjellene.

Stedet ble opprinnelig etablert av mystikeren Vasant Swaha da han kom til Hedalen med noen venner og ble helt forelsket i stedet, den stille naturen og de vakre fjellene. Her forestilte han seg et sted for folk å koble seg sammen med sin indre fred, for å finne sitt sanne potensial på et fysisk, følelsesmessig og åndelig nivå.

Siden da har Dharma Mountain blitt et senter for folk som ønsker å komme tilbake til seg selv. Det holdes mange ulike retreater hvert år og man blir svært godt ivaretatt av det erfarne personalet som er vant til både stilleretreater, emosjonelle grupper og dansende biodanza grupper. Her rommes alt og man kjenner at man er fri til å være seg selv.

Hyttene

Vi bor i koselige hytter med panoramautsikt til fjellene, tett på naturen som bidrar til fredelige tilstedeværelse. Hver hytte har to eller tre soverom og hvert rom deles av to personer. Det er ett bad med dusj i hver hytte, samt et minikjøkken. Fire av hyttene har også peis, og det er parkeringsplass utenfor hyttene. Du kan bestille enkeltrom for et tillegg på 1.500,-. Dette gjøres ved booking.

Mat

Kjøkkenet på Dharma Mountain har kokker med internasjonal erfaring. De har unik kompetanse og er kjent for å tilberede deilige og sunne vegetariske og sjømatretter, fra eksotiske, østlige retter til lokale spesialiteter. Menyen er komponert for å gi et balansert og sunt kosthold. Alle måltider serveres som buffet. Gluten- og laktosefri mat kan ordnes ved behov.

Transport

Vi tilrettelegger for samkjøring. Gi beskjed om du har behov for transport.

Kollektivt: Valdresekspressen går fra Oslo S til Nes i Ådal, pris 243 en vei. Taxi fra buss til Dharma Mountain: 250,- en vei.

Bil: Med bil fra Oslo tar det ca. 2 timer. Kjør til Hønefoss, følg E16 til Nes i Ådal, følg skilt til Hedalen (RV 245) og kjør ca. 12 km til Dharma Mountain, Hedalsvegen 1220.


Unn deg selv denne 5 dagers retreaten – og få en transformerende inngang til det nye året - i fellesskap med likesinnede!

Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Pris fra og med:
8 300,-
Dager:5
4 netter i koselig hytte. Delt soverom. Stue, bad, hems (ekstra seng) og mini-kjøkken
3 vegetarmåltider hver dag (4 frokost, 4 lunsj, 4 middag)
Festmåltid på nyttårsaften m/et glass musserende drikke (alkoholfritt), kanapeer, middag og dessert
Qigong-undervisning, ca. 5 timer hver dag

Transporttype:Ingen transport
Bestill reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
29/12Nyttårsretreat - healing transformation with qigong48 300,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?