Nektar for sjelen - kreativ retreat på Samos

29 mai - 05 juni 2018 ♦ vekk din kreativitet ♦ maling ♦ dans ♦ selvaksept ♦ fellesskap

800,- earlybird rabatt tom 28.02.18, bruk kode: Earlybird Samos

Fordypning, deling, maling, tegning, dans, skriving, stillhet, meditasjon og øvelser i selv-aksept står på dagsorden i denne deilige uken, der vi sammen skaper paradis både inni og rundt oss. Paradiset ligger klart når vi samles like utenfor byen Kokkari på den vakre, greske øya Samos. Her bor vi på Hotel Kalidion med fabelaktig utsikt over hav og by, omgitt av grønne åser, og gangavstand til strand og den sjarmerende landsbyen Kokkari – kjent for sin vakre smykkekunst laget av stener fra de lokale strendene.  

I Kokkari inntar vi lunsj og middag på de mange spisestedene og vi henter inspirasjon i byen, på strendene og området rundt. I disse vakre omgivelsene guides du til ærlige møter med deg selv, sansene åpnes og det skapende i deg blir levende! Dette er nektar for sjelen.

Retreatleder Åsne Margrete Reiten har lang erfaring som kursleder og terapeut. Hun har en varm aksepterende tilnærming til deltakerne, og skaper en trygg atmosfære der det er trygt å uttrykke seg – eller la være. Hun får svært gode tilbakemeldinger, som en tidligere deltaker sa det:

«…Jeg opplevde Margrete som romslig, enkel og tydelig. Jeg kunne fornemme hennes kunnskap og innsikt gjennom hennes nærvær (uten at hun doserte) og det gav dybde og takhøyde -  og dermed et seriøst, lekende og spennende rom å være i. Å komme inn under overflaten, kjenne hvor jeg stod i min prosess. Jeg fikk inspirasjon gjennom Margretes tilnærming, mine egne og andres bilder, og opplevelsen av at det er mye å utforske, - og det er en lang prosess.
Jeg sitter igjen med vekket lyst til å fortsette og male.  Jeg har virkelig sansen for det rommet Margrete skaper. Jeg er både fornøyd og begeistret.»

Gunn, psykoterapeut og terapeutisk yogainstruktør.

Innhold på retreaten

Allerede før du reiser hjemmefra vil du få en øvelse som setter i gang prosessen vi skal fordype oss i.

Retreaten legges opp slik at du både får mye tid for deg selv med øvelser/oppgaver og tid med gruppa for fordypning og deling.

Du vil få en speil-øvelse relatert til selv-aksept som du gjør når du våkner. Etter felles frokost møtes vi til første samling i sirkel. Her vil mye av det indre arbeidet skje, både gjennom meditasjon, deling, bevegelse, dans m.m. Hver dag vil ha et tema knyttet til speiløvelsen du gjør på morgenen når du våkner, så vil dagen fylles med å gjøre denne øvelsen for deg selv gjennom hele dagen. Du vil oppleve en syntese av det indre og ytre, og denne syntesen har vi som mål å finne uttrykk for. Kanskje du er en som liker å samle på ting og finner skatter i vann og på land som kan bli din unike «skulptur»? Kanskje du vil skrive? Male? Tegne? Snakke fra hjertet? Være stille? Lage ditt unike smykke? Her får du praktisk talt skape verden i ditt bilde – under trygg veiledning fra Margrete! På ettermiddagene har vi samling i sirkel igjen, og vi jobber videre med dagens tema.

Disse møtene i sirkel er som en gyllen tråd gjennom retreaten. Her skapes gruppe-sjelen og her har du mulighet for å vise hvem du i sannhet er. Dette betyr at alle står veldig fritt i forhold til hvordan de vil anvende tiden sin i dagøkten. Kursleder vil i denne økten være tilgjengelig til tider som avtales avhengig av hva hver enkelt har behov for.

Det er også mulig å bestille en Rosentime eller massasje om ønskelig. Kroppslige smerter kan melde seg og da kan det være godt å møte det gjennom en behandling (ikke inkludert i prisen).

Siste kvelden skal vi ha et avrundings-ritual med påfølgende festmiddag. Da pynter vi oss ekstra for oss selv og hverandre, spiser deilig gresk mat og nyter livet under stjernene.

Speil-arbeidet, dvs. å se dypt inn i dine egne øyne og repetere affirmasjoner (bekreftelser) er en av de mest effektive metoder for å lære og elske deg selv mer og kjenne verden som et trygt og godt sted. Å gjøre dette gir deg og ditt personlige liv stor gevinst, men løfter også energiene på jorda, noe kloden vår sårt trenger. Alt du sier til deg selv hver dag, inni ditt hode, er en strøm av affirmasjoner. Disse affirmasjonene er beskjeder til ditt ubevisste som etablerer spesifikke måter å tenke og være på. Positive affirmasjoner avler helbredende tanker og ideer som støtter deg i å utvikle selvtillit og selvfølelse, og skaper fred, trygghet og glede.

Her får du muligheten til å transformere din indre kritiker til den kjærlige, elskelig og skapende personen du er!

Vi skal også oppleve mer av hva denne spennende øya har å by på, og skal på dagsutflukt til Manolates, en vakker, liten fjellandsby som gjennom en årrekke har tiltrukket seg kunstnere fra mange verdenshjørner. Her får vi oppleve flere verksteder og utsalg fra sjarmerende butikker.

Dagsplan

07.00-09.00: Oppvåkning med speiløvelse

09.00-10.00: Frokost

10.00-ca.12.30: Sirkel/gruppe

12.30-17: Egen tid med lunsj.

17.00-19.00: Sirkel/gruppe

20.00: Middag

Kursleder

 Retreaten ledes av Åsne Margrete Reiten. Hun er utdannet billedkunstner, kroppsterapeut (Rosenmetoden) og parterapeut og har siden 2005 holdt kurs i skapende arbeid.

 Hun har holdt årskurset «Kvinner som løper med ulver», basert på den kjente boka med samme tittel: 5 helger med fortellinger og myter som   innfallsvinkel til indre og skapende liv, samt har lang erfaring med kursvirksomhet og veiledning for offentlig sektor. I 2009 vant hun   Porsgrunnsprisen for sitt arbeid med kultur og psykisk helse. Fra og med debutantutstillingen som billedkunstner i 2001 har hun hatt en rekke separatutstillinger, utsmykkinger og deltatt på kollektivutstillinger.

Hun har jobbet mye med affirmasjoner, og opplever at det å elske frem det som skjuler seg av smertefulle følelser - er en «metode» som fungerer godt og som hun bringer inn i denne retreaten.

Som hun sier: «Vi må våge å møte det som er, ikke sirkle rundt, da kommer vi ingen vei. Sannhet og ekthet, er hva vi søker. Da er kroppen, pusten og ditt eget speilbilde en god veiviser. Da er uttrykket ekte i kunsten og kilden utømmelig».                                                 

Om du vil lese mer om Margrete, se hennes hjemmeside her.

Hvem passer retreaten for?

Om deg:

Du er på et sted i livet hvor du har lyst til å både utfordre og fordype forholdet til deg selv. Du har allerede erfaring med indre arbeid, men er fortsatt søkende i din lengsel etter å ta i bruk flere sider og ikke minst skape mer uten at din indre kritiker står i veien. Du vet at livet er stort, rikt og mangfoldig og du har lyst til å la noen gamle, tillærte roller falle og være mer i din essens og i rå, ærlige og ekte møter med deg selv og andre. Du lengter etter å bli mer glad i den du er, du tar ansvar for dine følelser. Du har lyst til å leve mer lidenskapelig og oppdage mer av din skapende kraft. Du ser på en slik retreat som en rik mulighet til juicy nærvær, kunnskap og vennskap. Du vil delta på retreaten fordi du vil gi deg selv et rom å utforske ditt indre. Du lar effektiviteten ligge hjemme og går inn i v æ r e n – i en vakkerdeilig uke!

Om Samos

Samos er en gresk øy i det Øst Egeiske hav, en perle av de få. Med sin storslåtte grønne natur, høye fjell og vakre strender blir denne øya raskt din greske favoritt!

Dette var fødestedet til gudinnen Hera, Zeus kone og den store matematikeren Pythagoras. På denne øya i Nord-Egeerhavet vil du se spor av deres tilstedeværelse, med Hera-tempelet og Pythagoras grotte.

Vi skal ta turen til den koselig landsbyen Kokkari som ligger på nordsiden av øya og med klar sikt ser vi over til Tyrkia, og vi er omkranset av vakker uberørt natur. Kokkari er et tilholdssted for flere kunstnere, her preger de butikk utvalget som ligger i smale sjarmerende gater ned mot havnen. Vi har kort vei til flere flotte strender og mange gode turmuligheter rett utenfor døren. Perlen av en fjellandsby Manolates ligger også innen rekkevidde, her er hele byen som et eneste flott postkort og bo og tilholdssted for enda flere kunstnere, det er ikke så rart man kan hente inspirasjon herifra.

Dette passer oss perfekt og vi skal ta inn denne energien og vakre skue i vårt eget arbeid under denne uken.

Om hotellet

Kalidon Panorama er et 4 stjerners hotell med stort bassengområdet, hotellet ligger stille og rolig tilbaketrukket med gangavstand (10 minutter rusletempo) til sjarmerende Kokkari hvor vi nyter lunsj og middag og oppdager de vakre håndverksbutikkene, særlig smykkekunsten laget av stener fra de lokale strendene. Vi har flere strender innen rekkevidde, enten om du ønsker rullesteinstrand ved byen, her kan du gå barbeint og få en liten fotsoneterapi på de flotte steinene som er slipt glatte av havet, mens det turkise havet bruser over, eller om du foretrekker mer sand mellom tærne så har vi gangavstand til begge deler, bare i hver sin retning for hotellet.

Rommene er romslig med to senger, balkong eller markterasse. Hotellet har i alt 34 rom og resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet.

Klima

Sent i mai kan vi regne med en dagstemperatur på 20-25 grader, natttemperatur på 17-20 grader, vannet holder ca. 20 grader og nesten ingen nedbør.

Kommentarer fra tidligere kursdeltagere:

«…kursene har betydd veldig mye for meg! De har ført til at jeg har åpnet meg opp for meg selv som den jeg virkelig er. Kreativ, leken, søkende, drømmende, kanskje litt sårbar, men også sterk og full av skapetrang. Akkurat slik jeg var da jeg var liten og satt og tegnet mens jeg dagdrømte om mye spennende. Og jeg møter så mange fine, flotte mennesker på kurs. Det er et sted hvor man får aksept for sin følsomme side, at den er en styrke.

Åse, 44 år, lærer. Deltager på diverse kurs gjennom 10 år i regi av Margrete.      

- Jeg har deltatt på flere av Margrete sine malekurs, tegnekurs og drømmekurs de siste åra. Noe som har gitt meg mye. Både kreativt og som menneske. Det å våge å være mer av meg og mindre "perfekt". Trene på å få tak i hjertespråket og uttrykke dette, på ulike vis. Det er skummelt, krevende og veldig morsomt. Kursa er til stor inspirasjon.

Gunn Marit, 48 år, prosjektleder og økonom.

Transport

Fly t/r Gardermoen - Samos er inkludert i prisen, og vi reiser med følgende flighter:

29.05.17, flightnr. BLX417, Oslo - Samos, kl. 06:55 - 11:55

05.06.18, flightnr. BLX418, Samos - Oslo , kl. 12:55 - 16:05

Pris

Dobbeltrom: 14.900,-

800,- earlybird rabatt til og med 28. februar. Bruk kode: Earlybird Samos

Enkeltromstillegg: 3.500,-

 

Vi ønsker deg varmt velkommen til denne kreative reisen til vakreste Samos med det blåeste havet!

Pris fra og med:
14 900,-
Dager:8
Fly tur/retur Oslo, Gardermoen - Samos
7 overnattinger i dobbeltrom på 4 stjerners hotell
Frokost
Transfer t/r retreatsenter
Utflukt til Manolates
Kursdeltakelse (4,5 timer per dag)
Bestill reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
29/5Nektar for sjelen – kreativ retreat på SamosMer enn 814 900,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?