Naturretreat på Skrova – sanselighet og nærvær

13 - 16 september 2018 ♦ unik overnatting ♦ sanselighet ♦ nytelse ♦ naturkontakt ♦ yoga ♦ levende øysamfunnet

Dette er en retreat skapt og tilrettelagt for å at vi skal komme inn i naturelementene og inn i vår egen indre ro. Med den dype kraften og roen naturen byr på reflekterer vi rundt hvordan vi kan leve mer i flyt og i forbindelse med det naturlige vi er omgitt av, og hvordan bruke styrken og visdommen fra dette inn i vår egen hverdag? Det å fordype kontakten med naturelementene fører oss nærere i kontakt med oss selv, og den vi egentlig er. Kontakt med elementene muliggjør en reconnection, en gjen-tilkobling til oss selv. Under retreaten har vi gode, nærværende og styrkende øvelser gjennom yoga, stillhet og meditasjon. Vi har dyp kontakt med det livskraftige og levende gjennom naturvandringer, bålsamlinger, seiltur, nærende måltider bygget på enkel og grønn mat, og aktiviteter som inviterer til både indre fordypning og gode fellesskapsopplevelser.

Program

Torsdag:

Ankomst, kveldsmat/suppe, kveldsøkt med fokusering, meditasjon og inntuning til retreatens innhold - vi trer inn i første møte med elementene. 

Fredag:

Yoga, vandring til Skrovafjellet med unik utsikt, individuelt opplegg, samt herlig samskapelse på en vakker strand, bålsamling på kvelden med de gode refleksjoner.

Lørdag:

Yoga, fortsettelse av nærkontakt med naturelementene, seiling med ekspedisjonsbåten Ntombifuti, fordypning i luftelementet og vi gir vind til egne drømmer. Har vi indre eventyr, vi kan sette ut i livet? På kvelden næres vi igjen av ilden, bålet, den dype visdom og fellesskapet.

Søndag:

Yoga, avrunding, fordypning og integrering av nye erfaringer og innsikter. Vi gir rom for stillhet, landing og refleksjon, før vi nyter en deilig lunsj og avrunder det hele. Et mulig individuelt tilvalg denne formiddagen er en kajakktur, se mer informasjon nedenfor.

Mer detaljert informasjon:

Den første dagen, vandrer vi til Skrovafjellet 281 moh. Vi vandrer i stillhet – og barbeint for de som vil ha ekstra god jording – og vi får oppleve en utsikt som er helt ubeskrivelig. Vi vandrer ned til en kritthvit strand og det turkise havet, og nyter lunsj i det fri. Her har vi også kontemplasjonstid – som betyr å finne mer av stillheten på innsiden og fordypningen inn i vårt indre. Vi gjør også en herlig kreativ øvelse på stranden. På kvelden har vi kos, glede, delinger og nærvær rundt bålet.

Lørdag blir det mulighet til virkelig dykke inn i elementet luft. Det vil være tid til å se på visjoner og fokus, og det å sette retning for våre drømmer. Det er ekspedisjonsbåten Ntombifuti, med kaptein Erik Braarud som tar oss med på en reise i luftelementets eventyr. Helt synkront med strøm, vind og skyene - lytter vi til bølgene og lukter på havet. På kvelden, samles igjen vi til delinger, stillhet, refleksjoner og kos rundt bålet. Kanskje noen deler noen ord, en sang, en historie til glede for fellesskapet?

Ønsker du ikke være med på seilturen med Ntombifuti, er det fullt mulig å bruke tiden i egentid, med vandringer i de vakre naturområdene og med tid til hvile og refleksjon.  Instruksjoner for øvelser i egentiden vil bli gitt av Renate, om du ønsker det.

Søndagen er vi i avrunding av retreat-oppholdet. Dagen starter igjen med nærende yoga og frokost, før vi går inn i en fordypning av opplevelser og innsikter erfart under kurset. Hvordan kan vi ta dette i bruk hjemme, hva har vi funnet i gjenkoblingen til egen indre natur, og finnes det et nærvær som kan være med oss, hvor enn vi beveger oss?  Avslutningsvis nyter vi en nydelig lunsj, før vi klargjør oss for turen tilbake med hurtigbåten og til livet hjemme.

Mat:

Frokost: buffet med havregrøt, knekkebrød, egg (fra egne høns), pålegg, kaffe, te og granola

Lunsj og middag: Måltidene lages i fellesskap, og vi har fokus på enkel, grønn og nærende kost. Vi lager mat, som enkelt kan lages på tur, men som allikevel stimulerer både ganer, kropp og sanser! Og vi nyter det å samskape måltidene i et hyggelig fellesskap. Vi har fokus på gode råvarer og sanselighet i matlagingen. Det legges til rette for gluten- og melkefritt og vegetarmat.

Om retreatlederne

Retreaten ledes av Renate Gulbrandsen med Anniken Enger og Erik Braarud som assistenter.

Renate Gulbrandsen

Renate leder retreaten og vil guide oss inn i nærværet til naturen, elementene og vår egen indre natur. Renate har mange års erfaring som retreatleder, meditasjonsguide og gir personlig veiledning for kvinner som ønsker dypere kontakt med sin kvinne-kraft. Du kan lese mer om henne HER. Renate er nært knyttet til naturens visdom, og hun ønsker å dele den styrken og balansen som ligger i å forbinde oss dypere til det naturen kan vise oss. Hun er opptatt av dypt sanselig nærvær som inngang til det meste livet viser oss. Hun tror på en indre styrke og nær kontakt med vårt hjerte, som grunnlag for gode livsvalg, relasjoner og det å være styrket i å møte livets utfordringer.

 

Anniken Enger

Anniken Enger er daglig leder og gründer av Inner & Outer Journeys. Hun er med som retreatassistent og vil undervise yogaklassene (klassisk hatha yoga som passer alle nivåer). Hennes fokus er på tilstedeværelse gjennom sanselighet, og hun vil legge til rette slik at du som deltaker får anledning til bare å VÆRE, til å åpne alle sansene slik at opplevelsen av den storslåtte naturen blir en indre og ytre reise.

 

 

Erik Braarud

Erik er retreatassistent og inviterer gruppen med på seiltur. Han har lang seilerfaring, har holdt på med yoga i flere år og har en rekke selvutviklingskurs bak seg. Han har en intuitiv måte å lære bort seiling på, og brenner for å formidle synkronisiteten mellom båt, seil og naturkreftene. Med sin ro og tilstedeværelse bidrar han til jording av gruppen.

 

 

Her er noe av det du får oppleve:

 • Dyp nærkontakt med elementene 
 • Styrket kontakt med din indre kraft og sanselighet
 • Morgenyoga og nærværs-øvelser
 • Overnatting i den unike Oljetanken
 • Grønne og nærende måltider laget i fellesskap
 • Vandretur til Skrovafjellet 281 moh. med fokus på jording
 • Seiltur med Ntombifuti, med fokus på naturelementene hav og vind

Om overnattingsstedet

Som et fyrtårn ruver Oljetanken i omgivelser som innbyr både til inspirasjon og kreativitet, så vel som til stillhet og refleksjon. Fra Oljetanken har en 360 graders utsikt over hele Skrova; fiskeværet, innseilingen, Skrova-fjellet og øyene rundt; helt fantastisk utsikt på alle kanter. 

Oljetanken er innredet med et moderne interiør, og inneholder alle bekvemmeligheter, inkludert trådløst internett. Det er to separate soverom i Oljetanken og ett soverom i annekset. Alle sengene har gode dundyner. Maksimum losjerende er totalt 6 personer, noe som åpner for en nær og intim retreatgruppe.

Du kan se bilder og lese mer om Oljetanken og dens spennende tilblivelse i Bo-Bedre HER HER.

Rommene:

1 rom: køyeseng

1 rom: dobbeltseng

Anneks: køyeseng

Sovesofa i stuen

Alternativt kan man også velge å sove i seilbåten, Ntombifuti

Transport

Kollektivt:

Ankomst 13. september Bodø (Norwegian og SAS flyr til Bodø):

Hurtigbåt Bodø – Skrova: 17:25 – 20:35

Retur 16. september:

Hurtigbåt Skrova – Bodø: 16:10 – 19:30

Pris for Hurtigbåt: med Nordlandskortet ca. 1000,- t/r Bodø – Skrova

 

Dette blir en retreat for en liten, intim gruppe på kun 6 personer. Og alt dette er inkludert:

 • 3 netter i den unike Oljetanken
 • Alle måltider - med grønn og nærende mat
 • 3 yogaklasser
 • Vandretur med guide
 • Seiltur på helt rå ekspedisjonsbåt
 • Sirkelsamlinger, guidede meditasjoner, guiding inn i egenkraft.
 • Oppleve det spesielle øysamfunnet på Skrova i Lofoten

 

Vi gleder oss til å dele den fantastiske Skrova-naturen med deg - og ønsker deg varmt velkommen!

Pris fra og med:
7 900,-
Dager:4
3 netter i delt soverom i Oljetanken
3 x frokoster
3 x lunsj
2 x middag
3 x 1,5 timer yoga
Guidede meditasjoner
Bålseremoni og div sirkelsamlinger
Vandretur med guide
Seiltur
TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
13/9Naturretreat på Skrova - sanselighet og nærvær67 900,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?