Naturretreat med mindfulness og heste-coaching i de Provencalske Alper

Earlybirdrabatt 1000,- tom 30.04.19. 

19 - 26 oktober 2019 ♦ Mindfulness ♦ Heste-coaching ♦ Vandreturer i de Provencalske Alper ♦ Økologisk mat ♦ Sjarmerende gjestegård

Velkommen til en sjelsettende reise i tilstedeværelse, egenutvikling, økologisk mat, uforglemmelige naturopplevelser og vandreturer i de fantastiske Provencalske Alper i Frankrike! Wenche Holdhus og Sunniva Heggertveit-Aoudia arrangerer en unik retreat der du får oppleve mindfulness og coaching med hester (Equi-Coaching) i usedvanlig vakre omgivelser. 

Retreaten er for deg som ønsker å senke skuldrene og åpne opp for tilstedeværelse i de vakre Provencalske Alper. Vi bor på et vakkert retreatsted – midt i den storslagne naturen. Dagen starter i stillhet før frokost - kanskje ute på terrassen mens du nyter utsikt og naturen over en kopp kaffe/te. Her kan du senke skuldrene og åpne sansene, være i nuet.

Du vil i løpet av retreaten bli guidet inn i mindfulness for økt tilstedeværelse og dypere selvinnsikt. Du vil også få innsikt i hvordan du kan bruke mindfulness og meditasjon aktivt i din hverdag slik at du kan fortsette din praksis etter at du kommer hjem. Mindfulness handler om å trene sinnet til økt bevisst tilstedeværelse. Det er svært stressreduserende, fører til økt konsentrasjon og gjør det lettere for deg å nå inn til ditt kreative potensiale og din indre visdom. På retreaten får du både teori og refleksjoner rundt mindfulness og ikke minst guides du inn i praktiske øvelser som sittende meditasjon, meditasjon i bevegelse og kroppskanning. 

Equi-coaching bringer oss i kontakt med oss selv på en annen måte. Hester har et sterkt utviklet sanse-apparat, som fungerer som et "speil' for mennesker m.h.t egne følelser. Hestene fungerer også som metaforer i arbeidet vi gjør i løpet av denne retreaten. Vi kommer til å jobbe med å utvikle våre non-verbale evner til å observere andre, observere oss selv og hvordan bruke denne informasjonen. Vi vil også se på hvordan vi kan kommunisere egne grenser og respektere de grensene andre setter for oss. Alt arbeid med hest foregår "på bakken", det er ingen ridning involvert. 

Med fokus på tilstedeværelse, kropp og sanser går vi i tillegg turer i de fantastiske Provencalske Alper, samt har utflukter til pittoreske middelalderbyer og den vakre franske landsbygda. 

Utflukter

I tillegg til mindfulness og equi-coaching er det i løpet av uken lagt opp til følgende turer og opplevelser:

  • Vi besøker de sjarmerende middelalder-landsbyene Rosans og St. Andre de Rosans. Her opplever vi den franske landsby-stemningen i de smale historiske gatene, og nyter en café au lait på en av de små fortausresturantene
  • Vi besøker et fargerikt Provence-marked, hvor det bugner av lokale varer
  • Vi drar på en halv dags vandring (ca 3 timer) i de Provencalske Alper med erfaren lokalguide. Vandringen ender i Lagrand, en sjarmerende liten landsby. Vandringen passer for alle, men guiden legger siste ruteplan i henhold til nivået til retreatens deltagere
  • Vi opplever historiens sus når vi besøker den vakre alpebyen Sisteron, med sin historiske festning. Historien sier at Napoleon med sin hær lurte seg forbi denne dal passasjen.  I Sisteron er det også mulighet for shopping av bl.a. provencalske duker og såper, samt lokale gourmet spesialiteter
  • Det legges opp til vandreturer i nærområdet på stier og kjerreveier, omkranset av vakre fjell og jorder.

 

Overnatting og mat

Gården vi bor på heter Les Planious, og ligger i Hautes-Alpes, der hvor Provence møter Alpene, og er drevet av det fransk/australske ekteparet Emmanuel og Geraldine Arnoldi. Gården drives etter økologiske prinsipper, og de dyrker egen mat eller kjøper kortreist fra lokale produsenter. All mat lages fra bunnen av, inspirert av det franske og internasjonale kjøkken. På gården produseres det strøm til eget bruk og både hester, høner, hunder og katter stortrives i omgivelsene. Gjestene beskriver stedet som ”a haven of peace”, 

Standarden på værelsene er god. Rommene har 2-3 sengeplasser, eget bad med toalett og egen privat terrasse. Retreatstedet er generelt uten tilgang til internet, men vi kobler oss på til avtalte tidspunkt.

Retreatlederne


Wenche Holdhus er utdannet barnevernspedagog med videreutdanninger innen flerkulturell forståelse, TPM coach og mindfulness instruktør. Wenche tilbyr foredrag og kurs innen selvutvikling og mindfulness til privatpersoner, bedrifter og organisasjoner. Hun har lang erfaring med å arrangere mindfulness retreats, og har i flere år tatt med grupper på retreat til blant annet Kenya. Hun er vant til å jobbe med dype transformerende prosesser hos enkeltpersoner og i grupper. 

Tilbakemelding fra Mindfulness Retreat deltaker Kenya 2017:
«Mindfulness retreat med Wenche kan virkelig anbefales! Vi er mange som har hatt stort utbytte av denne enkle og effektive metoden å mestre stress på - gull verdt! En reise i «her og nå», fantastisk formidlet og veiledet av en kunnskapsrik og engasjert Wenche, som med sin tilstedeværelse og sin varme- ivaretar og favner samtlige deltakere. Tusen tusen takk!»  

E. M. L. 

Sunniva Heggertveit-Aoudia er sertifisert coach (ICF - International Coach Foundation) og driver til daglig sin egen bedrift i Frankrike med hele Europa som sin arbeidsplass. Hun har hus i området der retreaten skal være, og er svært godt kjent. Hun er tidligere HR-sjef og nå coacher hun ledere og team til å kommunisere bedre. Hun bruker metodene Eponaquest og HorseDream når hun bringer hester inn som coaching-partnere. Deltagere fra arrangement hvor Sunniva har brukt hester som coaching-partnere har beskrevet opplevelsen med bl.a følgende ord: 'Forfriskende', 'interessant' ', 'uvanlig', 'mye læring på kort tid', 'nyttig', 'ble mer bevisst på mitt eget og andres kroppsspråk '.

Tilbakemelding fra en coaching klient:

«Sunnivas stil er omfavnende, intuitiv og ekspansiv - hun bruker metaforer og bilder for å komme i kontakt med ens egen ubevissthet. Sunniva hørte det som ikke ble sagt og spurte åpent om det. Jeg vil anbefale Sunniva til alle som ønsker å utforske hvordan de kan forbedre sitt personlige liv og deres indre stemme»

P.O.R.

Transport

Alle sørger selv for fly, men ta gjerne kontakt dersom du ønsker at vi skal ordne fly for deg.

Vi anbefaler følgende flighter med KLM:

19.10.19, Oslo – Marseille, KL1140 via Amsterdam, avr. kl 06:30 ank. kl 11:35
26.10.19, Marseille – Oslo, KL1268 via Amsterdam, avr. kl 17:20 ank. kl 22:35

Pris per. februar 2019: ca. 1.700,-

Transfer korresponderer med de anbefalte flightene. Reiser du med andre flighter møter du på flyplassen i Marseille senest kl. 12 på ankomstdagen.

Antall deltakere på retreaten: Min 8 personer, max 11 personer.

 

Vi ønsker deg varmt velkommen!

Pris fra og med:
13 800,-
Dager:8
Overnatting i dobbeltrom på gjestegård
Mindfulnesskurs, teori, praksis og refleksjoner (ca 4 timer per dag)
Equi-coaching en dag (4-5 timer)
Full pensjon (unntatt lunsj på vei til flyplassen siste dag)
Transport til og fra flyplassen i Marseille
Transport og guide til alle turer og severdigheter

TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
19/10Naturretreat med mindfulness og heste-coaching i de Provencalske AlperMer enn 813 800,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?