Meditasjon og coaching i Sahara

21 - 28 oktober 2017 ♦ meditasjon ♦ mindfulness ♦ berberkultur ♦ 1001-natt ♦ ørkencamp eventyr ♦ stjernehimmel 

Bli med på denne reisen bakover i tid! Fra yrende folkeliv i Marrakech, reiser vi i gode firehjulstrekkere langs den gamle karavaneruten østover i Marokko - med stopp på gamle Unesco-registrerte kashbaer, på keramikkverksteder, hos teppehandlere og arganolje-produsenter - helt inn i Sahara der vi bor i ørkentelt, besøker nomadefamilier og opplever stillheten og uendeligheten. Få steder er det så stille som i ørkenen - og det er når stillheten senker seg man kan høre sjelens hvisking. Er du klar for å høre din sjels stemme? Som kan bidra til innsikter og transforasjoner? Med på turen er coach og mindfulnessinstruktør Anne Grethe Lynne, som vil guide deg både i den spennende kulturen og ikke minst guide deg innover til der du føler deg tidløs og i ett med det som ER. Her ligger svarene.

Det er vårt ønske at du skal få oppleve de enorme kontrastene i Marokko – dette landet som har alt – og at du skal få et dypdykk både inn i denne fascinerende gamle kulturen og inn i ditt eget indre landskap. 

Marrakech kan stå som et symbol på vår travle hverdag, plikter og gleder, lyder, lukter, synsinntrykk og menneskemøter – der det kan være utfordrende å kjenne på og skille fra hverandre det som er viktig og riktig. I motsatt ende kan ørkenen stå som et symbol på roen, den øredøvende stillheten, aleneheten, der du føler deg tidløs og i ett med alt som ER.

Vår guide og sjåfør Mabrouk er berber og nomade og han deler raust av sin kunnskap og historie, og inviterer oss inn i familiens dagligliv. Møtet med den storslagne ørkenen og livet med nomadefolket gjør sterkt inntrykk og berører både fysisk, psykisk og spirituelt.

Ørkenen og møte med kulturen gir et fantastisk bakteppe til også å utforske vårt eget indre landskap. Guidet av retreatleder Anne Grethe Lynne, med over 20 års erfaring med coaching og gruppeledelse, ledes vi til dypere innsikt i livene våre, hvilke muligheter vi har og ikke minst veien videre.  Hun har stor fascinasjon og forkjærlighet for Marokko og har vært i landet mange ganger - senest i 2016 hadde hun med seg tre grupper med forskjellige temaer og til ulike destinasjoner. Hun har etter hvert opparbeidet seg stor kunnskap om landet, kulturen og menneskene. Hun sier at hun opplever Marokko som kontrastenes land og blir aldri ferdig med å utforske denne fantastiske kulturen. 

Gjennom guidet meditasjon mellom sanddynene, coaching, veiledning og seremonier ledet av Anne Grethe, tas vi varsomt innover, slik at svarene får anledning til å tre fram fra dypet. Det er da du kjenner at du er på en lang, lang, reise.

Vi lover at denne reisen vil gjøre noe med deg!

Tidligere deltakere sier blant annet dette om sine reiser med Anne Grethe:  

"Det er lenge siden jeg har vært på ferie som jeg kan leve og leve og leve på!!!"

Deltaker, mai 2016

«Har du lyst på personlig, kroppslig, åndelig og faglig påfyll i en helt unik kultur? Oppleve ei uke hvor du kan være tilstede i og for deg selv, sammen med andre? Gå i Atlasfjellenes røde sand og meditere ute i naturen? Vandre rundt i «Tusen og en natt» mens tusenvis av ulike farger og sanseinntrykk kryper inn i hele deg?...Kanskje du vil overnatte under stjernehimmelen trygt på takterrassen i riaden, mens fuglene synger vakrere enn du noen gang har hørt? Hvis noe av dette trigger deg – så bli med Anne-Grethe Lynne på tur til Marrakech og Atlasfjellene. Da får du oppleve alt sammen og enda mye mer – ikke bare de dagene du er på tur, men opplevelsene vil være med deg videre i livet som et vakkert smykke du kan hente frem når du vil».

Deltaker, mai 2016

Reiseruten

Vi starter reisen i Marrakech og overnatter første natten på i den lekre riaden Riad Le Désir. Tidlig søndag morgen reiser vi på en 5 dagers tur og kjører karavaneveien over Høye Atlas og passet Tizi n’Tichka som ligger på 2.260 moh. Herfra kjører vi til Ait Ben Haddou, Quarzazate, Draa Valley, Tamgrout, Zagora og inn til M’Hamid som er porten til Sahara.  Vi skal ha 4 overnattinger på turen til Sahara.  Den første i Kasbah Tamnougalte og deretter 3 overnattinger i 2 forskjellige nomadecamper. 

På hjemveien kjører vi gjennom ørkenen til Iriki, Fam Zegid, Oaziz Finte, Quarzazate og så samme veien over Høye Atlas tilbake til Marrakech.  Vi avslutter turen med 2 overnattinger i Riad Lalla F'dila.

Detaljert dagsprogram finner du HER.

Aktiviteter

I ørkenen vil vi samles til gruppecoachingssesjoner med hovedtemaene: Hvem er jeg? Hva ønsker jeg å endre i livet og hva holder meg tilbake fra å gjøre disse endringene? Hvor går veien videre? Vi setter nye mål og forankrer disse. Anne Grethe vil gi individuelle oppgaver du tar med deg gjennom dagen og jobber med på egenhånd. Ørkenen er en perfekt plass å rydde i hode og hjerte. 

For å virkelig fordype prosessen vil vi samles til morgenmeditasjoner, healingsirkel og bevegelse, og det vil bli gitt tid for refleksjoner ute i ørkenen med fokus på å finne indre ro slik at svarene kan komme opp fra det stedet i oss selv som VET hva vi trenger.

Vi får også oppleve Ait Ben Haddou denne svært godt bevarte ksaren på karavaneruten mellom Sahara og Marrakech (du kan lese mer om Ait Ben Haddou HER hvis du vil) , vi skal på jeepsafari, på kamelridning innover i ørkenen , besøke en nomadecamp og en nomadeskole og ikke minst blir det herlig sosialt samvær rundt bålet på kveldene med nomadehistorier og musikk.

I Marrakech besøker vi Jardin Secret, en herborist, nyter kafélivet og studerer den lokale kulturen i souken og på markedsplassen Djemaa El Fna.  Det blir mulighet for Hammam for dem som ønsker det. Og gode shoppingmuligheter (tips: ikke ta med deg full koffert).

Overnatting

I Marrakech overnatter vi i i to ulike riader, smakfullt innredet og dekortert, mednydelig mat og deilig takterrasse med fantastisk utsikt. 

På vei til ørkenen overnatter vi i Kasbah Tamnougalte i den vakre og frodige Draa dalen. Dette er et gammelt og autentisk overnattingssted som er bygget av leire og strå og innredet i typisk berber stil, med god sovekomfort.  Maten er lokal berbermat tilberedt i henhold til gamle tradisjoner. Youtube film om stedet finner du HER

Overnatting i ørkenen skjer i vakre telt laget på gamlemåten. Ved å bruke kamelhår er teltene gode og varme. Vi sover to eller tre personer i hvert telt (par får eget telt med dobbeltseng). Sengene har sengetøy, og det er 2-3 dusjer og vannklosett i egne telt. Vi deler kanskje campen med andre grupper. 

Mat

I Marrakech spiser vi herlig hjemmelaget marrokansk mat i Riad Zamzam. En av kveldene spiser vi ute på en koselig restaurant. Maten vi spiser i ørkenen lages av nomadene og kjøpes inn på de lokale markedene. Maten i Marokko er ren og god og grønnsakene i fjellene dyrkes på samme måte som for over 100 år siden og kun med naturlig gjødsel. Vi legger stor vekt på at maten er gjennomstekt/-kokt, laget av ferske råvarer, tilberedet over lang tid (gjerne i en tagine) og at den er typisk marokkansk.

Om kursholderen

Anne Grethe Lynne har jobbet som coach, samtaleterapeut og healer siden 2003.  Hun holder kurs og har jevnlig tema- og meditasjonskvelder. Hun er utdannet Life Coach, NLP Master Practitioner og Healer ved The Paradigm Academy i Oslo. Hun har i mange år jobbet som markedssjef i forskjellige firmaer og har hatt personalansvar i Norge, Sverige og Danmark.  Hun er utdannet Diplom Markedsøkonom fra Norges Markedshøyskole og har studert ved BI. Les mer på hjemmesiden www.aglynne.no

Anne Grethe har et helt spesielt forhold til Marokko, og har fordypet seg i kulturen og da særlig berberkulturen, og har hatt med seg grupper til Marokko i flere runder. Med sin åpenhet og nysgjerrighet har hun en egen evne til å komme i kontakt med mennesker, noe som åpner opp for spennende og uventede opplevelser.

Som en av hennes deltakere sier det:

"Anne Grethe er den perfekte reiseleder; ikke bare på grunn av sine fantastiske kunnskaper om Marokko, men hun har en ro og tilstedeværelse som smitter når tankene har lyst til å fly en annen vei. Du er virkelig DER. Meditasjonen gjør godt. Den gir mulighet for en dypere opplevelse av å være akkurat der du er – både fysisk og mentalt. Anne Grethe er også den fødte organisator. Hun har kontroll. Ordner opp. Så det er bare å legge seg ”bakpå” og bare nyte."

Deltaker, mai 2016

Klima

Vår og høst sies å være de beste tidene å reise til Marokko. I oktober ligger gjennomsnittstemperaturen på mellom 16 og 26 grader, både i Marrakech og i M'Hamid ved ørkenen.

Transport

Flyreisen er ikke inkludert.

Vi flyr med følgende Norwegian flighter (direkte) fra Oslo Gardermoen – Marrakech (RAK):

  • Avreise 21.10.2017, flightnr. DY1698  kl 13.50 – 17.40
  • Retur: 28.10.2017, flightnr. DY1699  kl 18.25 – 00.10

Anne Grethe reiser sammen med gruppen begge veier.

Transfer til og fra flyplass i Marrakech er inkludert. Vi kjører Jeep 4 x 4 over Høye Atlas og inn i ørkenen.

Priser på Low Fare per medio september 2017: ca. 3.600,-.

"Jeg har vært på to reiser til Marokko og begge ganger i regi av Anne Grethe, og jeg tror bestemt at disse turene ikke ville vært de samme uten henne. Det blir nok flere turer til Marokko og aller helst med Anne Grethe. Skulle en reise som beskrevet friste, en reise hvor du besøker ørkenen og kommer helt "neppå", hvor du nyter å tilbringe en hel dag i en oase ute i ørkenen og spise et deilig måltid ved et lavt bord og bare lene seg tilbake for å hvile et par timer. Da er du heldig, for da kan du få en uforglemmelig opplevelse. Anbefales :-)"

Kirsten, mai 2016

Anne Grethe var en utrolig inspirerende guide. Hun gjorde oppholdet i Marrakech til en uforglemmelig reise, som for min del akkurat har startet.  Jeg anbefaler alle å ta en pause fra hverdagslivet, og unne seg en slik opplevelse for livet. Anne Grethe sin kjærlighet til dette landet gjør det hele til en helt spesiell opplevelse, som jeg aldri vil glemme - Tusen takk Anne Grethe»

Deltaker, mai 2016

Vi ønsker deg varmt velkommen til denne transformerende reisen!

Status:
Fullt

Interessert i å høre mer om denne reisen?