Male-retreat på vakre Samos

12 - 19 juni 2018 ♦ sol og bad ♦ energipåfyll ♦ maling ♦ selv-aksept ♦ Louise Hay øvelser ♦ kreativitet ♦ fellesskap

Bli med på en ukes kombinert ferie, retreat og malekurs! Hver dag med et tema for indre dialog som du maler på lerret! Opplev å få vekket kreativiteten din og gleden over å skape samtidig som du nyter vakre Samos. La deg inspirere av andres uttrykk og gjennomgang av bilder og prosesser i felleskap. Kom hjem med ett knippe helt unike malerier!

Malekurs med fokus på indre prosesser står på dagsorden i denne deilige uken, der vi sammen skaper paradis både inni og rundt oss.

Paradiset ligger klart når vi samles like utenfor byen Kokkari på den vakre, greske øya Samos. Her bor vi på Hotel Arion med fabelaktig utsikt over hav og by, omgitt av grønne åser, og gangavstand til strand og den sjarmerende landsbyen Kokkari – kjent for sin vakre smykkekunst laget av stener fra de lokale strendene.  

I Kokkari inntar vi lunsj og middag på de mange spisestedene og vi henter inspirasjon i byen, på strendene og området rundt. I disse vakre omgivelsene guides du til ærlige møter med deg selv, sansene åpnes og det skapende i deg blir levende! Dette er nektar for sjelen.

Retreatleder Åsne Margrete Reiten har lang erfaring som kunstner, kursleder og terapeut. Hun har en varm aksepterende tilnærming til deltakerne, og skaper en trygg atmosfære der det er trygt å uttrykke seg – eller la være.

Testimonials

Margrete får svært gode tilbakemeldinger fra sine deltakere! Her er hva en tidligere deltaker beskrev det:

«…Jeg opplevde Margrete som romslig, enkel og tydelig. Jeg kunne fornemme hennes kunnskap og innsikt gjennom hennes nærvær (uten at hun doserte) og det gav dybde og takhøyde -  og dermed et seriøst, lekende og spennende rom å være i. Å komme inn under overflaten, kjenne hvor jeg stod i min prosess. Jeg fikk inspirasjon gjennom Margretes tilnærming, mine egne og andres bilder, og opplevelsen av at det er mye å utforske, - og det er en lang prosess.
Jeg sitter igjen med vekket lyst til å fortsette og male.  Jeg har virkelig sansen for det rommet Margrete skaper. Jeg er både fornøyd og begeistret.»

Gunn, psykoterapeut og terapeutisk yogainstruktør.

Innhold på retreaten

Allerede før du reiser hjemmefra vil du få en øvelse som setter i gang prosessen vi skal fordype oss i. Temaene her hentet fra Louise Hays bok «Mirror Work». Dette er temaer som fordyper kontakten med deg selv og som vil være gode hjelpemidler i livet, både i forhold til din kreativitet spesielt og i livets ups-and downs, generelt. Meget effektive metoder som retreatleder selv benytter og som kan skape dype, varige endringer

Du vil få en speil-øvelse relatert til dagens tema som du gjør når du våkner. Etter felles frokost møtes vi til samling i sirkel på grupperommet som vi disponerer under retreaten. Her vil vi gjøre en meditasjon knyttet til dagens tema og forberede oss til formiddagens maleøkt. Du har med deg et lerret til hver dags tema.  Når uka er over har du et knippe malerier med deg hjem, som er forbundet med din indre reise gjennom hele denne retreaten. Her får du praktisk talt skape verden i ditt bilde – under trygg veiledning fra Margrete! På ettermiddagene har vi en maleøkt og samling igjen, hvor vi jobber videre med tema, og får tema for neste dag. Dagene avrundes med middag på en av de mange sjarmerende spisesteder i Kokkari, vandring i solnedgang eller hva som måtte behage…

Dette er en retreat hvor vi går i sakte tempo og har tid og ro til å ta inn livet. Her inviteres du til å nyte i samklang med ditt skapende liv.

Det er også mulig å bestille en Rosentime eller massasje om ønskelig. Kroppslige smerter kan melde seg og da kan det være godt å møte det gjennom en behandling (ikke inkludert i prisen).

Siste kvelden skal vi ha et avrundings-ritual med påfølgende festmiddag. Da pynter vi oss ekstra for oss selv og hverandre, spiser deilig gresk mat og nyter livet under stjernene.

Speil-arbeidet, dvs. å se dypt inn i dine egne øyne og repetere affirmasjoner (bekreftelser) er en av de mest effektive metoder for å lære og elske deg selv mer og kjenne verden som et trygt og godt sted. Å gjøre dette gir deg og ditt personlige liv stor gevinst, men løfter også energiene på jorda, noe kloden vår sårt trenger. Alt du sier til deg selv hver dag, inni ditt hode, er en strøm av affirmasjoner. Disse affirmasjonene er beskjeder til ditt ubevisste som etablerer spesifikke måter å tenke og være på. Positive affirmasjoner avler helbredende tanker og ideer som støtter deg i å utvikle selvtillit og selvfølelse, og skaper fred, trygghet og glede.

Her får du muligheten til å transformere din indre kritiker til den kjærlige, elskelig og skapende personen du er!

Vi skal også oppleve mer av hva denne spennende øya har å by på, og skal på dagsutflukt til Manolates, en vakker, liten fjellandsby som gjennom en årrekke har tiltrukket seg kunstnere fra mange verdenshjørner. Her får vi oppleve flere verksteder og utsalg fra sjarmerende butikker.

Du vil få en oversikt over hva du trenger av materialer. Vi vil bruke relativt små lerret på grunn av transport. Maleplater, lerret på rull eller ferdig oppspente er ulike alternativer. Bordstaffeli kjøper vi inn til deg og er inkludert i prisen slik at du får det med deg hjem!

Dagsplan

06.45-09.30: Frokost

09.30-10.30: Meditasjon over dagens tema, deling

10.30-12.30: Maleøkt

12.30-17.00: Lunsj, fritid

17.00-19.00: Maleøkt, deling, tema for neste dag

20.00: Middag

Kursleder

 Retreaten ledes av Åsne Margrete Reiten. Hun er utdannet billedkunstner, kroppsterapeut (Rosenmetoden) og parterapeut og har siden 2005 holdt kurs i skapende arbeid. Hun har holdt årskurset «Kvinner som løper med ulver», basert på den kjente boka med samme tittel: 5 helger med fortellinger og myter som   innfallsvinkel til indre og skapende liv, samt har lang erfaring med kursvirksomhet og veiledning for offentlig sektor. I 2009 vant hun  Porsgrunnsprisen for sitt arbeid med kultur og psykisk helse. Fra og med debutantutstillingen som billedkunstner i 2001 har hun hatt en rekke separatutstillinger, utsmykkinger og deltatt på kollektivutstillinger.

Hun har jobbet mye med affirmasjoner, og opplever at det å elske frem det som skjuler seg av smertefulle følelser - er en «metode» som fungerer godt og som hun bringer inn i denne retreaten.

Som hun sier: «Vi må våge å møte det som er, ikke sirkle rundt, da kommer vi ingen vei. Sannhet og ekthet, er hva vi søker. Da er kroppen, pusten og ditt eget speilbilde en god veiviser. Da er uttrykket ekte i kunsten og kilden utømmelig».                                                 

Om du vil lese mer om Margrete, se hennes hjemmeside her.

Hvem passer retreaten for?

Om deg:

Du er på et sted i livet hvor du har lyst til å både utfordre og fordype forholdet til deg selv. Du har lyst til å bruke ditt indre som kanal for arbeid med bilder. Du lengter etter å ta i bruk mer av dine skapende sider og synes maling er en spennende innfallsvinkel. Du har lyst til å leve mer lidenskapelig og oppdage mer av din skapende kraft.  Du ser på en slik retreat som en rik mulighet til juicy nærvær, kunnskap og vennskap. Du vil delta på retreaten fordi du vil gi deg selv et rom å utforske ditt indre og lære mer om å uttrykke deg gjennom maling. Du er helt fersk og har liten eller ingen erfaring med maling, men har alltid hatt lyst til å male, eller du har erfaring men trenger ny inspirasjon og å få mer tak i ditt uttrykk.

Om Samos

Samos er en gresk øy i det Øst Egeiske hav, en perle av de få. Med sin storslåtte grønne natur, høye fjell og vakre strender blir denne øya raskt din greske favoritt!

Dette var fødestedet til gudinnen Hera, Zeus kone og den store matematikeren Pythagoras. På denne øya i Nord-Egeerhavet vil du se spor av deres tilstedeværelse, med Hera-tempelet og Pythagoras grotte.

Vi skal ta turen til den koselig landsbyen Kokkari som ligger på nordsiden av øya og med klar sikt ser vi over til Tyrkia, og vi er omkranset av vakker uberørt natur. Kokkari er et tilholdssted for flere kunstnere, her preger de butikk utvalget som ligger i smale sjarmerende gater ned mot havnen. Vi har kort vei til flere flotte strender og mange gode turmuligheter rett utenfor døren. Perlen av en fjellandsby Manolates ligger også innen rekkevidde, her er hele byen som et eneste flott postkort og bo og tilholdssted for enda flere kunstnere, det er ikke så rart man kan hente inspirasjon herifra.

Dette passer oss perfekt og vi skal ta inn denne energien og vakre skue i vårt eget arbeid under denne uken.

Om hotellet

Hotel Arion er et 4 stjerners hotell med fantastisk utsikt utover Egeerhavet, stort deilig bassengområde og har stille og rolig beliggenhet. Vi har gangavstand (10 minutter rusletempo) til den sjarmerende "kunstnerlandsbyen" Kokkari der vi utforsker de vakre håndverksbutikkene, særlig smykkekunsten laget av stener fra de lokale strendene. Vi har flere strender innen rekkevidde: rullesteinstrand hvor du får gratis fotsoneterapi på de nydelige steinene som er slipt glatte av havet, eller om du foretrekker mer sand mellom tærne så har vi en deilig sandstrand i den andre retningen.

Rommene er romslig med to separate senger, balkong eller markterasse. Hotellet har i alt 108 rom og resepsjonen er åpen 24 timer i døgnet.

Klima

Første del av juni kan vi regne med en dagstemperatur på 25-27 grader, natttemperatur på 20 grader, vannet holder ca. 21 grader og svært lite nedbør.

Kommentarer fra tidligere kursdeltagere:

«…kursene har betydd veldig mye for meg! De har ført til at jeg har åpnet meg opp for meg selv som den jeg virkelig er. Kreativ, leken, søkende, drømmende, kanskje litt sårbar, men også sterk og full av skapetrang. Akkurat slik jeg var da jeg var liten og satt og tegnet mens jeg dagdrømte om mye spennende. Og jeg møter så mange fine, flotte mennesker på kurs. Det er et sted hvor man får aksept for sin følsomme side, at den er en styrke.

Åse, 44 år, lærer. Deltager på diverse kurs gjennom 10 år i regi av Margrete.      

- Jeg har deltatt på flere av Margrete sine malekurs, tegnekurs og drømmekurs de siste åra. Noe som har gitt meg mye. Både kreativt og som menneske. Det å våge å være mer av meg og mindre "perfekt". Trene på å få tak i hjertespråket og uttrykke dette, på ulike vis. Det er skummelt, krevende og veldig morsomt. Kursa er til stor inspirasjon.

Gunn Marit, 48 år, prosjektleder og økonom.

Transport

Fly t/r Gardermoen - Samos er inkludert i prisen, og vi reiser med følgende flighter:

12.06.18, flightnr. BLX417, Oslo - Samos, kl. 06:55 - 11:55

19.06.18, flightnr. BLX418, Samos - Oslo , kl. 13:05 - 16:05

Pris

Dobbeltrom inkl. fly t/r Oslo - Samos: 14.900,-

Enkeltromstillegg: 3.500,-

Vi ønsker deg varmt velkommen til denne kreative reisen til vakreste Samos med det blåeste havet!

Status:
Fullt

Kart


Interessert i å høre mer om denne reisen?