Hvite løver, hvaler og dyp naturkontakt i Sør-Afrika

17 - 28 oktober (inkl. 2 reisedøgn)

Vil du bli med på en reise der du får møte mektige dyr du aldri før har møtt? En reise som handler om nære møter med dyr, deg selv og den storslagne afrikanske naturen - som bærer hele menneskehetens røtter i seg. Denne turen vil berøre deg dypt; med dyrenes og naturens hjelp vil du få tilgang til mer av din egen kraft og visdom.

De hvite løvene vekker oppmerksomhet, og kaller på oss fordi de har viktig kunnskap å formidle. Et av turens høydepunkter er nære møter med de hvite løvene på Panthera Africa, et Sanctuary for store kattedyr, drevet av norske Cathrine Nyquist og hennes partner Lizaene. HER er link til Panthera. Vi skal også få workshop i dyrekommunikasjon – der vi lærer enkle og respektfulle teknikker av Pantheras egen dyrekommunikator; Sammy Thompson. Etter endt kurs får du diplom for gjennomført grunnkurs.

Et annet høydepunkt er nære møter med hval. Hermanus, vårt tilholdssted, er kåret til et av verdens beste steder for å oppleve hval fra land! Hvalene representerer noe urgammelt, de er bærere av gammel visdom som ofte vekker noe dypt i oss.  Vi skal bo like ved et av de beste utkikksstedene, så om du ønsker kan du rusle ned med kaffekoppen og bare nyte synet av havet og forhåpentligvis synet av hval som dukker opp fra dypet. Gjør deg klar for noe du aldri før har opplevd maken til!

Hermanus er også kjent for sin livgivende, rene luft, og mange reiser hit nettopp for å oppleve det de kaller for Champagne-luften. De magiske fjellene som omkranser byen, innbyr til meditative fotturer, og jorda er stedvis spekket med krystaller. Kanskje ikke så underlig at mange fornemmer sterke helbredende energier her?

En av intensjonene med denne reisen er å skape ro og rom til å ta inn de ulike opplevelsene underveis. Vi bor i et stort romslig hus, der du kan lage deg din egen kaffe, sette deg med bena på bordet, ta deg en lur og i det hele tatt slappe av og føle deg som hjemme.  Reiseleder Elisabet vil guide meditasjoner og fjellvandringer med fokus på naturnærvær.

Tenk deg å vandre barbeint på den kraftfulle afrikanske jorda – ubeskrivelig!

Afrika besitter en rå kraft og mektighet der naturkontakten intensiveres og fordypes når den utforskes i stillhet – og deretter forsterkes når den deles i fellesskap etterpå.

Det ble gjennomført en pilot-reise i mars, og tilbakemeldingene fra deltakerne var svært gode:

«Vil absolutt anbefale denne reisen til andre! En fantastisk reise på mange måter og mange plan. En reise inn i sansene og til tilstedeværelse i nuet, og hvordan tilstedeværelse fører til at ting bare legger seg til rette. Den sterkeste opplevelsen er desidert møte med Cathrine og dyrene på Panthera, og at jeg har fått bedre tillit og tro på meg selv når det gjelder dyrekommunikasjon.»

Cathrine Christoffersen

Virkelig en tur som gir ro og lar deg "lande". Sansene får full uttelling! Supert å bo samlet i eget hus. Deilig å kunne lage egen mat og ha rolig tid i huset. Nydelig start med morgen yoga når en ønsket det. En tur som vil leve i meg lenge og som utvidet forståelsen i dyrekommunikasjon og gav en dypere kontakt med naturen.

Marit A.

Aktiviteter

Besøke Panthera Africa, et ekte Sanctuary på dyrenes premisser 
Vi får en privat guidet tur med Cathrine Nyquist, der hun forteller sin fantastiske og inspirerende historie om hvordan Panthera ble skapt, og historien til hvert av dyrene. Cathrine er et lysende eksempel på en kvinne som virkelig har  funnet sin livsoppgave og sin visjon, og et møte med henne vil inspirere deg dypt! Er vi heldige, får vi høre løvene brøle ved solnedgang.

2-dagers workshop i dyrekommunikasjon 

Pantheras flinke og erfarne dyrekommunikator, Sammy Thompson, holder workshop i hvordan vi kan åpne opp for å ta inn mer av dyrenes visdom og budskap. Hva kan dyrene lære oss? Du vil lære hvordan det å ta inn dyrenes budskap fungerer nettopp for deg, og du får øvd deg ansikt til ansikt med både dyrene på Panthera og i havet. Dette er noe vi alle egentlig kan, vi har bare glemt hvordan. Inkludert er også en 1/2 dags der det blir fordypelse i hvalens essens og budskap; visualiseringer og meditasjoner. Gled deg, for dette blir spennende!

Mindful vandring til grotten i Philipskop

I denne grotten fins helleristninger som er nærmere 30.000 år gamle! Landskapet vi går igjennom er preget av klare og sterke energier. Den dype naturkontakten som var naturlig for mennesker før i tiden, gjenspeiles i området.

Stille meditative vandringer i fjellområdene nær Hermanus

Fjellene i området er kraftfulle, innbydende og magiske. Det blir mulighet for flere fjellturer siden vi bor i nabolaget, så her har du mulighet til å utforske de ulike kvalitetene selv. Elisabet vil guide flere naturmeditasjoner som fordyper opplevelsen av fjellets kraft og essens.

Møte med havets Big 5
En av dagene reiser vi på båttur for å oppleve enda mer av det yrende sjølivet som finnes her! Det er helt ubeskrivelig å se de lekende delfinene, de sjarmerende selene og de allesteds-nærværende pingvinene. Er vi heldige kan vi også oppleve hai og sannsynligheten for å se hval er stor!

Avslapningsdag

En av dagene slapper vi helt av, så vi kan få integrert alle opplevelsene. Denne dagen kan de som ønsker motta en herlig livgivende massasje fra en av områdets beste massører. Dette bestilles ekstra ved booking (pris 500,- for en time).

Om retreatlederen

Elisabet Slang er retreatleder. Hun har bakgrunn som homeopat, meditasjonslærer og guide i Deep Nature Connection. Hennes mangeårige utforskning av natur-nærvær og dypere kontakt med naturen, har ført henne på reiser over hele verden. Hun har gått i lære hos flere anerkjente naturmentorer som Jon Young og Geoffrey McMullan Pathfinder.

Elisabet har tidligere arrangert turer til de hvite løvene i Timbavati i Sør-Afrika - og i en periode også vært reiseleder for turoperatøren Carpe Diem.

Dette er hennes 10. tur til Sør-Afrika, og hun sier at Western Cape området (Hermanus) der retreaten skal være - overgår alt hun har opplevd før av naturkraft og nærkontakt med fjell og dyreliv! Som hun sier: «Det å kunne ta med mennesker hit og få dele det beste av det unike og mektige Sør-Afrika jeg kjenner, er en drøm som går i oppfyllelse!» Hun er rolig og avbalansert som reiseleder, og skaper en trygg ramme som gjør at hver enkelt deltager får rom til sin egen prosess. Du kan lese mer om Elisabet på hennes hjemmeside HER.

Tidligere deltakere er utrolig fornøyd med Elisabet og sier blant annet:

"Jeg følte meg veldig trygg og ivaretatt. Elisabet ga et meget godt inntrykk. Rolig og avbalansert, stresset oss ikke med tider - alt la seg til rette for oss på en veldig fin måte. Satt veldig pris på at vi i gruppen delte oss opp den ene dagen etter hva vi ville gjøre."

Cathrine Christoffersen

"Elisabet er en behagelig, rolig og inkluderende reiseleder. Jeg følte meg veldig godt ivaretatt. Hun la alt så fint til rette for oss, slik at vi bare kunne nyte opplevelsene. Jeg reiser gjerne på tur med Elisabet som reiseleder igjen"

Ragnhild Berge

Mat

Kropp, sjel og sinn vil bli ivaretatt på alle mulige måter, og maten vi spiser er økologisk og nærende, laget på stedet av vår egen huskokk - som visstnok også er en fantastisk musiker! Det blir lagt opp til en liten felles samling hver morgen med fokus på enkel morgenstretch, energibalansering og beskyttelse, så du er optimalt tunet inn for å ta inn dagens opplevelser.

Overnatting

Vi bor i en lekker villa i Hermanus, med fantastisk utsikt til både havet og fjellene, og bare noen minutter å gå til gangveien som går langs kysten. Huset er som skapt for vår gruppe, med lyse og luftige oppholdsrom og soverom med separate senger. 

Det fins flere innbydende uteplasser å velge imellom; både terrasse med sjøutsikt, terrasse mot fjellene eller fredelige oaser i en hage som mest av alt ligner en olivenlund.

 

Transport

Flybillettene er ikke inkludert i prisen. Dersom du ønsker hjelp til å bestille flybilletter, er det bare å si fra ved booking. 

Vi flyr med følgende flighter:

 

Tur (sum flytid: 18t 5m):

ET715 Onsdag 17. oktober - Oslo - Addis Ababa - kl 19:45  06:20 (dagen etter)

ET847 Torsdag 18. oktober - Addis Ababa - Cape Town - kl 08:15 - 13:45

 

Retur (total flytid: 17t 50m):

ET846 Lørdag 27. oktober - Cape Town - Addis Ababa - kl 14:55 - 22:20

ET714 Lørdag 27. oktober - Addis Ababa - Oslo - kl 23:50 – 07:45 (dagen etter)

 

Pris: 5.900,- per august.

Vi gjør oppmerksom på at prisen på fly kan endre seg.

Vi må ha minimum 5 deltakere innen 22. juni for at reisen skal gjennomføres, spør oss derfor FØR du bestiller flybillett.

 

"En magisk reise til vakre Sør-Afrika! Takk for en fin reise med nydelige møter med både mennesker, natur og dyr. Det som gjorde mest inntrykk var besøket på Panthera Africa og møtet med Cathrine og dyrene. Å meditere under stjernehimmelen mens vi hørte løvene brøle rett ved siden av oss, var bare magisk."

Ragnhild Berge

 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen på denne unike opplevelsen!

Pris fra og med:
19 900,-
Dager:12
9 overnattinger i delt dobbeltrom, i villa
Transfer og all transport i Sør-Afrika
2 måltider pr dag, laget av egen huskokk (hovedsakelig frokost og middag)
Besøk på Panthera Africa, guidet tur med grunnleggeren, Cathrine Nyquist
Mindfull walking til grotte med 30.000 år gamle helleristninger
Naturnærvær-vandringer i fjellene i Hermanus
2 dagers workshop i dyrekommunikasjon
4-5 timers båttur "Havets Big 5"
TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra og med pris
17/10Hvite løver, hvaler og dyp naturkontakt i Sør-Afrika719 900,-Bestill

Interessert i å høre mer om denne reisen?