Finn din essens – ashram i Rishikesh, India

Finn din essens – ashram i Rishikesh, India

 

9/10 – 17 september 2017 ♦ Yoga ♦ Meditasjon ♦ Seremoni ♦ Ayurvedisk massasje

Bli med på denne reisen inn i Indias urgamle sjel. På bredden av den hellige Ganges, i Rishikesh, yogaens fødested og en av de eldste, hellige byer i verden kan du trekke deg tilbake fra verden og inn i deg selv. Har du praktisert yoga en stund, og bærer på en drøm om å oppleve den opprinnelige yogaen, slik den har blitt praktisert i India i årtusener, er dette reisen for deg. Her får du anledning til å oppleve ekte ashramliv, tilrettelagt for kontemplasjon, indre fokus og refleksjon. Dette er en spirituell retreat, definert av guru Satyavan slik:

“In a spiritual retreat - seeking Truth through maximum isolation to observe yourself in the midst of your own confusion - is the only priority. The physical, emotional and mental structures are delegated to the background; whereas in a spiritual tour, the physical, emotional and mental structures are in first place, and it is here that we are seeking satisfaction. A spiritual tour bring relaxation, but a retreat will bring peace.”

Det finnes mange ashramer i India, med ulikt innhold og ikke minst ulik standard. På vår ashram er standarden god, svært god til å være i India. Gode senger, gode dyner, ordentlig toalett med dusj (varmt vann på ettermiddagen pga soloppvarmet vann). Vi nyter svært god vegetarisk mat laget etter ayurvediske prinsipper og ashramen har en helt spesiell og rolig atmosfære og fantastisk utsikt mot Ganges, Himalaya og Rishikesh. Det er kort vei til naturen der du kan gå tur og nyte eksotiske blomster eller ta deg et bad i fossefallet. Du kan motta ayurvedisk massasje eller bare sitte og nyte roen og den fantastiske utsikten på verandaen i ashramen.

Aktiviteter

Yogapraksisen i ashramen er basert på den vediske tradisjon. Denne visdommen, utviklet av Rishiene, utgjør basen for de fem yogaformene: Raja yoga, Jnana yoga, Bhakti yoga, Kundalini yoga og Swara yoga. Yogapraksisen i ashramen inneholder: Yama-Niyama, yogisk livsstil, Asana – fysiske øvelser, Pranayama – kunsten å puste, Mantra – den spirituelle kraften i lyd, sang, Pratyahara – sentrering av sansene og Dhyana – meditasjon.

Alle morgener og måltider inntas i stillhet. Fritiden kan brukes til egenpraksis som å lese, reflektere, kjenne etter. Det er også mulig å gå tur i naturen, motta ayurvedisk behandling e.l. Det er generelt anbefalt å ikke bruke tiden på shopping og sightseeing under oppholdet, for å opprettholde et indre fokus.

Hver dag etter lunsj åpner guru Ram for satsang, der det er anledning til å stille spirituelle og/eller filosofiske spørsmål, spørsmål angående indisk kultur og levemåte, ayurvedisk medisin osv.

Vi blir med på to utflukter. En morgen blir vi kjørt til tempelet Kunjapuri, nyter soloppgangen og vandrer tilbake til Rishikesh. En annen ettermiddag reiser vi med guide til nabobyen Haridwar, og deltar i en helt magisk Ganga Aarti seremoni, der tusenvis av mennesker sender offergaver med lys nedover Ganges. Ubeskrivelig vakkert.

En valgfri ayurvedisk behandling, f.eks. full kroppsmassasje (abyanga), korsryggmassasje (kati basti) e.l., er inkludert. 

Dagsrytmen:

 • 5:30 – 6:30 Morgenmeditasjon, tepause
 • 6:40 - 8:15 Yogapraksis
 • 8:30 - 9:30 Yogateori
 • 9:45 Brunsj
 • 10:30 - 14:00 Fritid, tid til behandlinger e.l. 
 • 14:30 Frukt
 • Fritid, mulighet for yogaterapiklasse
 • 17:00 - 18:00 Meditasjon
 • 18:00 Middag
 • 21:00 - 05:30 Stillhet 

Overnatting

Ashramen drives av guru Ram fra Rishikesh og hans kone Thalita fra Nederland. Sammen driver de denne lille, intime ashramen. Deres spirituelle lærer har eget rom på taket. De ansatte er fantastisk vennlige, og gjør sitt aller beste for at alle skal ha få et livgivende og utviklende opphold. Men jobben må man gjøre selv.

Som de selv sier: “The staff is there to guide you but will not take responsibility for your personal progress and will not be able to do any miracles.”

Vi bor i koselige, lyse og luftige tomannsrom, med komfortable senger. Alle rommene har egne bad med dusj og toalett. Det er mange balkonger man kan bruke, og en herlig takterrasse der man kan se soloppgang, solnedgang, månen og stjernene. 

Ashramen ligger stille og rolig til i bydelen Tapovan i Laxman Juhla, på vestbredden av Ganges. Det er bare fem minutter å gå – så er man ute i naturen, og kan bade i herlige fosser og nyte frodige eksotiske trær og blomster.

Mat

Lett mat med en dominans av «satva» er mest gunstig for praktisering av yoga. Det betyr deilig vegetarmat, verken for fet eller for krydret. «Satviske» måltider blir servert tre ganger om dagen, og baseres på sesongens frukt og grønnsaker som kjøpes friske på det lokale markedet.

I løpet av dagen får du urtete, og filtrert vann er alltid tilgjengelig fra husets filtrerte vannsystem.

Alle måltidene spises sammen.

DETTE ER EN REISE FOR DEG SOM ØNSKER Å:

 • Reise i en liten intim gruppe med reiseleder
 • Fordype din yoga- og meditasjonspraksis
 • Fordypning i spirituell kunnskap
 • Motta ayurvedisk behandling
 • Praktisere de fem yogiske prinsipper
 • ...og har minimum ett års yoga- og meditasjonserfaring

Om reiselederen

Anniken Enger er reiseleder på turen, og vil være med gruppen hele veien. Hun er daglig leder og gründer av Inner & Outer Journeys, og har jobbet med reiseliv i forskjellige former hele sitt liv. Hun har reist mye og har oppholdt seg over lengre tid på ulike steder, deriblant India og Rishikesh. Hun er med for å skape en trygg ramme rundt reisen og sørge for at alt er i orden. Anniken er utdannet sosiolog, InnerLife terapeut, yogainstruktør, enneagramcoach og tempelgruppeleder (fra Awakening Women Institute). Hennes utgangspunkt er at vi er hele – akkurat slik vi allerede er. Prosessen er å skrelle av lagene med tillærte forsvar og komme inn til essensen og kjærligheten som er tilgjengelig i vårt eget hjerte. Hennes erfaring er at oppholdet i denne ashramen kan være en opplevelse som bidrar til akkurat det; å skrelle av lagene og komme inn til vår egen essens. Om du så vil.

Foto: Bibbie Friman

TRANSPORT OG TRANSFER

Prisen inkluderer ikke fly.

Vi reiser som en gruppe, og vi kan ordne flybilletter. Flyprisen t/r Oslo – Dehradun ligger i begynnelsen av januar på ca. 6.000,-. Men flypriser er ferskvare og endrer seg stadig.

Gruppen møtes på Gardermoen, og flyr sammen til Dehradun. Der blir vi hentet med minibuss, og kjørt til Rishikesh. Turen tar ca. 50 minutter. Dersom du ønsker å forlenge oppholdet, og reise på egenhånd etter ashramoppholdet gir du bare beskjed om det ved booking, så kjøper du returbilletten separat. Transfer er inkludert på de flightene gruppen reiser med. Kjøper du egne billetter som ikke korresponderer med gruppeflightene betaler du egen transfer. Vi kan hjelpe deg å bestille transfer til/fra ashramen, bare si fra ved booking.

Vi flyr med følgende flighter:

Finnair                  AY656                  Lørdag 9. september 2017          Oslo - Helsinki                   13:15 - 15:40

Finnair                  AY021                  Lørdag 9. september 2017          Helsinki - Delhi                 20:15 - 05:25

Jet Airways           9W2829              Søndag 10. september 2017       Delhi - Dehra Dun            09:10 - 10:15

Jet Airways           9W2832              Søndag 17. september 2017       Dehra Dun - Delhi            07:40 - 08:45

Finnair                  AY022                  Søndag 17. september 2017       Delhi - Helsinki                 10:30 - 15:20

Finnair                  AY659                  Søndag 17. september 2017       Helsinki - Oslo                  16:15 - 16:45

 

NB! Kriteriet for å være med er at du må ha praktisert yoga og meditasjon i minimum ett år, og være dedikert til selvutvikling.

Hjertelig velkommen til en transformerende yogaretreat!

 
Status:
Fullt

Kart


Interessert i å høre mer om denne reisen?