Drømmedag i Skrova

Søndag 22. juli 2018 ♦ introkurs drømmetolkning ♦ mindfulness vandring ♦ strandpiknikk ♦ steinovnbakt pizza

Midt i havet, med panoramautsikt til Lofotveggen ønsker vi deg velkommen til drømmekurs i spektakulære naturomgivelser!

Denne dagen er for deg som ønsker å få en introduksjon til drømmetolkning i vakre naturomgivelser! Du får høre om drømmenes bakgrunn, symboler – generelle og individuelle - drømmenes nytteverdi, og vi går gjennom noen av deltakernes «medbragte» drømmer med fokus på symbolene. Lunsj inntar vi som piknik på en av Lofotens vakreste strender, og på veien dit gjør vi en mindfulness-vandring med Shinrin-yoku øvelser. Dagen avsluttes på den koselige restauranten Fotobrygga, der vi nyter italiensk, hjemmelaget, steinovnbakt pizza.

Om opplegget

Er du nysgjerrig på hva drømmene har å fortelle deg?  

Å forstå drømmer er svært omfattende, men denne dagen vil du få en første introduksjon til drømmenes funksjon og hvordan man kan bruke dem til å bli bedre kjent med seg selv.

Det vil bli tre drømme-bolker gjennom dagen:

#Første bolk:

Introduksjon om drømmens bakgrunn - funksjon gjennom tidene - drømmenes "natur". Konkret nytteverdi. Symboler - generelle  og individuelle.  Fremgangsmåte ved tolkning blir det siste før vi går over på drømmetydningsdelen.

#Andre og tredje bolk:

Deltagerne forteller "medbragte" drømmer (gjerne så ferske som mulig og skrevet ned så detaljert som mulig). Vi ser "grovt" på disse med hovedfokus på symbolene. Det er ikke sikkert vi rekker å ta for oss alle - men alle skal få mulighet til å få svar på det de lurer på.

Ønsker du å lære mer, har du mulighet til å delta på kveldskurset dagen etter (mandag 18. juni), eller gjøre avtale med Hilde (tlf. 99799109) om individuell timebasert undervisning.

«Jeg husker aldri drømmene mine» er det mange som sier. Men psyken er så viselig innrettet at vi kan bruke ulike teknikker for å huske dem. Og det blir lettere og lettere etter hvert. Her er noen tips:

 • Vær nysgjerrig på å huske drømmene
 • Skaff deg en notatbok
 • Bli liggende når du våkner og kjenn etter hva du føler. Ikke begynn å tenke!  
 • Skriv ned alt du husker av drømmen, i tillegg til hva du følte da du våknet

 

Program

Oppstart kl. 10 – avslutning kl. 20

Vi møtes på fergekaia kl. 10, og rusler bort til det koselige huset vi skal være og benker oss rundt langbordet.

10:30 – 11:45: #Bolk 1, introduksjon til drømmer og symboler  

11:45 – 12:00: Smoothie-pause

12:00 – 13:00: #Bolk 2, drømmer – tolkning

13:00 – 16:00: Mindfulness-vandring, strandpiknik og deling i sirkel

16:00 – 17:00: #Bolk 3: Drømmer - tolkning

17:00 – 18:00: Deling og oppsummering             

18:00 – 19:45: Pizza på Fotobrygga

 

Hvem passer kurset for?

Dette kurset er for deg som ønsker å få en introduksjon til drømmer og drømmetolkning gjennom symboler, naturnærvær i noe av den vakreste naturen Norge har å by på, fellesskap med likesinnede, god mat og spennende delinger.

 

Om kurslederne

Kurset ledes av Hilde Melleby og Anniken Enger.

Hilde står for introduksjon og tolkning av deltakernes drømmer. Hun har nærmere 20 års erfaring som kurslærer for drømmeskolen VSDP (http://www.viasomnii.net. Hun var på slutten av 1980-tallet den som etablerte den aller første interesseforeningen i Norge. Grunnleggeren av Via Somnii er psykolog og forfatter Obrad Doncic, bosatt i Sverige. Han har skrevet flere bøker og er verdensledende innen feltet psykologi og drømmer. 

VSDP Akademiet/Drømmeskolen er i dag godkjent voksenopplæringsorganisasjon som har lokale interesseforeninger i Hamar, Oslo, Trondheim, Steinkjer, Grimstad og Haugesund, i tillegg til foreninger i Sverige.

Hilde er utdannet pedagog med veiledning/coaching som spesialfelt. Hun har en varm og sensitiv tilnærming til drømmetolkning, tilpasset den enkeltes ståsted og erfaring med selvutvikling. Hun tilbyr kurs, forelesninger, seminarledelse samt timebasert undervisning til privatpersoner, bedrifter, skoler og organisasjoner.

Anniken er gründer og daglig leder av Inner & Outer Journeys (www.ioj.no), som formidler kurs og retreater for kropp og sjel. Hun har lang erfaring fra reiselivsbransjen, og er utdannet InnerLife terapeut der drømmer, pust, massasje og samtaleteknikker sto i fokus. Videre er hun yogalærer, Enneagram-coach og har basiskurs i Shinrin-yoku (les mer her: http://shinrin-yokusweden.se/). Anniken vil guide mindfulness vandring, med fokus på sanseåpning og tilstedeværelse.

 

Testimonials

«Å oppdage hva drømmen kan lære meg om meg selv, oppleves helt magisk!»

Kursdeltager 2017.

«Denne kunnskapen er blitt et unik redskap i hverdagen min! – Livet hadde ikke vært det samme uten!»

Marianne Bye, kursdeltaker 2017.

«I en sesjon med Hilde, fortalte jeg om en drøm jeg hadde hatt. Hun begynte forsiktig å tolke symbolene i drømmen, og det føltes som hun varsomt guidet meg nedover og innover i meg selv – og på finurlig vis fikk jeg innsikt i sider av meg selv som tidligere var ukjent. Utrolig nyttig! Jeg opplevde Hilde som svært kunnskapsrik og tilstedeværende for mine rekasjoner».

Klient, 2018

 

Om drømmer

Drømmen kan forstås. Å forstå seg selv er kanskje menneskets viktigste oppgave, og det er en årsak og sammenheng mellom dine følelser og selve livet. Når dette er skjult for deg, vil du antagelig kjenne at du ikke er helt fornøyd med dine valg. Og drømmer handler om akkurat dette. Du har faktisk din egen rådgiver og problemløser nærmere enn du tror; en veileder som kommer til deg hver natt i drømmen.

Den som vil, kan lære å forstå sine drømmer. Ved å ta imot budskapet om drømmens hemmelighet med åpne øyne kan man lære seg selv å kjenne.

Drømmen er som et brev til deg selv fra deg selv. Avsenderen er det underbevisste og mottakeren er den bevisste delen av deg. Du velger om du skal lese, forstå og svare på brevet.

Drømmens hensikt er alltid god. Ekte og ærlig verner den om deg. Er det hindringer i veien vises det. Gjør noe med årsaken til hindringen, slik at du kan komme deg videre. Til og med marerittets budskap er da av det gode. Enten du vil eller ikke gjengis din følelsesmessige tilstand i drømmen. Tar du tak i informasjonen drømmen gir deg, vil du også få løsninger som hjelper deg videre.   

Drømmen kan sammenliknes med et røntgenbilde av vårt indre liv. Den gir deg innsikt i hvordan du håndterer livet. Vi må lære å bruke denne informasjonen, og aktivt handle ut fra det drømmen viser.

 

Drømmetolkning gir deg:

 • Et effektivt verktøy for selvutvikling
 • Et røntgenbilde av ditt indre liv og innsikt i hvordan du kan håndtere livet
 • Økt indre fred og ro, selvfølelse og selvtillit
 • En positiv holdning til livet
 • Bedre relasjoner til deg selv og til andre mennesker

 

Om øya Skrova og kurslokalet

Skrova ligger 20 minutters fergetur utenfor Svolvær, og er et levende fiskevær med ca. 200 innbyggere. Øya har noen av de vakreste strendene i Lofoten, og alt er tilgjengelig til fots eller på sykkel. Øya har også fantastisk utsikt til Lofotveggen og havet.

Kurset vil foregå rundt langbordet på det romslige kjøkkenet i et av øyas eldste bolighus som ligger kun et steinkast fra Skrova sentrum med Coop mega som eneste lille butikk på den idylliske øya. Gjennom de store vinduene har vi utsikt direkte ned i det sjøgrønne havet med brygga hvor ferga Røst legger til. Nærmere naturens puls innendørs er det vanskelig å komme.

Mat

Vi legger til rette for piknik på stranda i Hattvika, og inviterer alle til å ta med en rett til piknik/tapas. Vi bidrar med salat, brød, smør, bestikk/tallerkner/kopper. Forslag til hva du kan ta med er f.eks.: skinke, oliven, ost, frukt, bær, kyllingvinger, kyllinglår osv.

Vi dekker med duk og så samles vi rundt den selvkreerte utendørs-bufeeten.

I pausene serverer vi nydelig grønn smoothie, Hildes hjemmebakte knekkebrød, ulike sorter te/kaffe og vann.

Vi avslutter dagen på Fotobrygga – der vi nyter nydelig hjemmelaget italiensk pizza – stekt i steinovn!

 

Ta med deg:

 • Klær etter vær, og gode sko. Vi vil gå mindfulness-vandring uansett vær, men piknik inntar vi inne hvis det regner.
 • Sitteunderlag og liten sekk
 • En rett/bidrag til piknik-buffet
 • Vannflaske
 • Termos med varm drikke

 

Pris:

Prisen for hele drømme-dagen er: 1.450,-

 

Inkludert:

 • Drømme-undervisning, ca. 4,5 time
 • Mindfulness-vandring med Shinrin-yoku øvelser
 • Pausemat: grønn smoothie, te, kaffe, knekkebrød
 • Middag: pizza på Fotobrygga
 • Strandpiknik

 

Ikke inkludert:

 • Ferge t/r, ca. 50,- per vei
 • Drikke til maten på Fotobrygga
 • Ditt bidrag til strandpikniken

NB! 

Piknik blir innendørs hvis været tilsier det:-)

 

Hilde og Anniken ønsker deg varmt velkommen til denne drømmedagen i Skrova!

 

Fotokreditering:

Flybilde Skrova: Terje Nygaard

Andre bilder: Terje Rakke, Hege Bach, Johan Wildhagen, Hilde Melleby, Anniken Enger, Unsplash div.

 

Status:
Fullt

Kart


Interessert i å høre mer om denne reisen?