Danse med pensler – maleretreat i Andalucia

20 – 27 september 2019

♦ passion ♦ maling ♦ mykhet ♦ bevegelighet ♦ farge-bliss ♦ fellesskap ♦ livs-nytelse

Bli med på en ukes retreat der fokus er på maling, forløsning av skaperkraft, kontakt med din indre flamenco-kraft, nytelse, avslapning og ferie. Her handler det ikke om flinkhet og teknikk, men om å åpne opp for den iboende kreativiteten som lever i din sjel. Her vil du oppleve å få vekket din sanselighet og åpnet deg for din unike følsomhet. Retreatstedet er spesielt valgt ut for at du skal få den beste opplevelse av skjønnhet, ro og velvære.

Vi dykker inn i oss selv, inspireres av de andres uttrykk og deler prosessen og bildene som skapes underveis. Hver dag har et tema for indre dialog som du maler (akryl). Du maler fra ditt indre, finner det mykeste og villeste i deg og lar uken bli en juicy reise hvor vi også drikker av fellesskapets nektar. Vi bruker speil-øvelser for nærkontakt med din indre skjønnhet. Vil du elske deg selv dypt og inderlig som forholdet til din hotteste elsker? Selvkjærlighet, frihet, lekenhet, lytting, passion og danse med pensler inn i solnedgang? Våkne til ditt eget vakre ansikt og synke ned i sengen i takknemlighet? For så til slutt å fylle kofferten med dine unike reiseminner, bringe gruppesjelens kraft og dine bliss-paintings med deg hjem? Taler dette til din indre DING*?

*DING er et uttrykk fra Louise Hay: Du ble født med en indre visshet, som Louise kaller din indre ding. Hør på den og la den guide deg til dine handlinger.

Vi bor i Andalucia - på det unike og vakre retreatstedet Finca Parilla – utformet og designet for å gi gjestene den ultimate avslapningsopplevelsen. Fincaen er omgitt av en vakker hage - der vi står og maler, har eget svømmebasseng og fabelaktig utsikt over fjellene og naturparken og det asurblå Middelhavet. I hagen er det også et nydelig lite kapell der vi samles til meditasjon og stille tilbaketrekning. Vi disponerer hele stedet selv, så det vil ikke være noen andre forstyrrelser – kun omgitt av ro, estetikk, nytelse og en fantastisk natur.

Fincaen har gangavstand til en koselig liten middelalder-landsby, Frigiliana, der man kan sette seg på en av de lokale restaurantene og bare ta inn menneskene og dagliglivet.

 

Deltakere på maleretreaten i 2018 var helt over seg, mange opplevde stor transformasjon og oppdaget nye sider ved seg selv:

«Jeg har fått en ro i meg. Jeg har hatt en førløsning på min store, indre byrde. Takk for en vakker opplevelse».                                                                                  

Laila.

«Jeg har aldri malt før, og det var en slik fryd å få bruke farger og male, det fikk frem en ny og sterk glede i meg, og boka og temaene satte i gang store prosesser. Jeg er takknemlig».                

Bente

Hvem passer retreaten for?

  • Du er på et sted i livet hvor du har lyst til å både utfordre og fordype forholdet til deg selv.
  • Du vet at livet er rikt og mangfoldig og du har lyst til å la noen gamle, tillærte roller falle og være mer i din essens og i rå, ærlige og ekte møter med deg selv og andre.
  • Du lengter etter å bli mer glad i den du er, du tar ansvar for dine følelser.
  • Du har lyst til å leve mer lidenskapelig og oppdage mer av din skapende kraft.
  • Du ser på en slik retreat som en rik mulighet til juicy nærvær, kunnskap og vennskap.
  • Du vil delta på retreaten fordi du vil gi deg selv et rom å utforske ditt indre og lære mer om å uttrykke deg gjennom maling.
  • Du ønsker å la effektiviteten ligge hjemme så du kan går inn i v æ r e n – i en vakkerdeilig uke!

 

"Alt har vært fantastisk. en herlig reise både indre, ytre, materielt og sjelelig."

Trine

Om Finca Parilla

Dette stedet må bare oppleves! Eiendommen er designet for den ultimate avslapningsopplevelsen i et rolig og naturlig miljø, med en vakker hage og eget privat svømmebasseng for å slappe av på solrike ettermiddager, med utsikt over dalen og Middelhavet.

Parrilla eies av norske Ane-Marie Hektoen, som har pusset opp stedet i en usedvanlig smakfull og lekker stil. Hennes ønske er at de vakre og harmoniske omgivelsene skal bidra til et rolig og harmonisk indre.

Stedet er perfekt for retreater; omgitt av en vakker hage og fantastisk utsikt over fjellene og havet, er dette et sted som innbyr til avkobling og nedstressing. Vi spiser under pergolaen i Alhambra garden, maler i skyggen av de store trærne og møtes til meditasjon i fincaens lille kapell. I fritiden kan du ta en forfriskende dukkert i bassenget og nyte varmen i solstolene, lese bok, kontemplere over dagens tema, og bare være. Eierne av Finca Parilla og de ansatte er dedikert til å skape en virkelig minnerik og spesiell opplevelse for deg som besøkende. Her er link til stedet: Finca Parilla 

Om retreatlederen  

Retreatleder Åsne Margrete Reiten har lang erfaring som kunstner, kursleder og terapeut. Hun har en varm aksepterende tilnærming til deltakerne, og skaper en trygg atmosfære der deltakerne kjenner det er trygt å uttrykke seg – eller la være, og både gode og vonde følelser får rom og aksept av Margrete. 

Hun er utdannet billedkunstner, kroppsterapeut (Rosenmetoden) og parterapeut og har siden 2005 holdt kurs i skapende arbeid. Hun har holdt årskurset «Kvinner som løper med ulver», basert på den kjente boka med samme tittel. I 2009 vant hun Porsgrunnsprisen for sitt arbeid med kultur og psykisk helse. Fra og med debutantutstillingen som billedkunstner i 2001 har hun hatt en rekke separatutstillinger, utsmykkinger og deltatt på kollektivutstillinger. Våren 2019 har hun en separatutstilling - med vakre, fargerike og sjelelige bilder.

Hun har jobbet mye med affirmasjoner, og opplever at det å elske frem det som skjuler seg av smertefulle, så vel som gode følelser, er en «metode» som fungerer godt og som hun bringer inn i denne retreaten.

Som hun sier: «Vi må våge å møte det som er, ikke sirkle rundt, da kommer vi ingen vei. Sannhet og ekthet, er hva vi søker. Da er kroppen, pusten og ditt eget speilbilde en god veiviser. Da er uttrykket ekte i kunsten og kilden utømmelig».                                                 

Om du vil lese mer om Margrete, se hennes hjemmeside HER.

 «Jeg har blitt enda mer bevisst på hva «kvalitetstid» med meg selv kan inneholde».

Eva

«Jeg har fått et annet forhold til kroppen min. Jeg liker meg selv og det kjennes uvant så jeg må stadig se meg selv i speilet for å få en slags bekreftelse på at utenpå er som innenfor».                        

Lilian.

Om Andalucia og flamenco

Andalucía er en svært vakker region i Sør-Spania med ekstremt variert natur. Her finnes gyldne strender, majestetiske fjellkjeder, svært interessant fauna, hvite landsbyer og rik kultur. Flamencoen sies å stamme fra Andalucía og vokste frem i møtet mellom opprinnelig folkemusikk, islamsk kultur og romanifolkets kultur og iblandet latinamerikansk og særlig cubansk musikk, blir dette en lidenskapelig og temperamentsfull musikk som passer svært godt sammen med det sanselige temaet for denne retreaten.

Innen gangavstand fra Finca Parilla finnes en rekke kulturelle, historiske og kulinariske opplevelser. Nærmeste landsby, Frigiliana, er en klassisk hvit landsby som flere ganger blitt kåret til Spanias vakreste landsby! Hvitkalkede hus og smale gater der blomster i alle regnbuens farger duver utover veggene gjør sitt til at svært mange forelsker seg i den lille fjellandsbyen. Landsbyen ligger i en fjellskråning ved Sierra de Almijara. Fra landsbyen som ligger 300 meter over havet har man panoramautsikt utover Middelhavet, og kort vei til et utall turløyper som snirkler seg i fjellandskapet bak. Mange kunstnere har slått rot i Frigiliana og på små gatehjørner blir det solgt kunst og lokale delikatesser. 

Gjennomsnittstemperatur i september ligger på behagelige 29 grader.

Mat

Frokost og herlig to-retters vegetar-lunsj lages av vår egen kokk og inntas på langbordet ute under pergolaen på Finca Parilla. I tillegg får vi velkomstsuppe ved ankomst og festmiddag siste kvelden. De andre middagene spises i landsbyen, og betales av den enkelte.

Rommene

Rommene er store og romslige, og utsøkt dekorert. De er også utformet for at det er behagelig for to personer å dele rom.

 

 

Dagsplan

08:30 - 09.30: Frokost

09.30-10.30: Meditasjon over dagens tema, deling

10.30-12.30: Danse med pensler/maleøkt

12.30-17.00: Lunsj, fritid (bade, slappe av på solsengene, rusle en tur i landsbyen eller i den vakre naturen rundt)

17.00-19.00: Danse med pensler/maleøkt, deling, tema for neste dag

20.00: Middag

Utflukter

En av kveldene skal vi oppleve flamenco dans på en av de lokale barene – og nyte synet av denne lidenskapelige og kraftfulle dansen!

På utfluktsdagen kan du velge mellom følgende aktiviteter (velges ved booking):

Dagstur til Granada:

Kjenner du at du er klar for mere inntrykk og mere eventyr, velger du dagsutflukt til Granada. Da reiser vi fra Finca Parrilla ved 12:00 tiden, ankommer Granada, rusler rundt i gamlebyen spiser lunsj på en koselig restaurant med utsikt til storslåtte Alhambra. Deretter går vi til Granadas fantastiske Hammam og blir der et par timer. Senere går dere litt rundt i byen på egenhånd, og så møtes vi på en av byens flamencobarer i Albaizin kl 20:00. 

Pris per person 1.250,- (minimum 5 personer)

 

Guidet vandretur i fjellet:

Kjenner du at du ønsker mer natur og kontakt med fjellene, kan du velge å bli med på en guidet vandretur i den vakre naturparken som strekker seg hele veien fra landsbyen til Granada. Fjellturen ledes av en erfaren fjellguide. Turen tar deg inn i fjellandskap med utsikt over landsbyer og Middelhavet og varer ca 5-6 timer. Lunsjpakke er inkludert i prisen.

Pris: 600,-

 

Avslapningsdag ved bassenget:

Kjenner du at du heller ønsker å integrere alle inntrykkene – så kan du velge å slappe av hjemme på Fincaen, bade i bassenget, sole deg – og etter hvert rusle en tur opp i landsbyen og ta deg en vandretur på en av de mange stiene rundt i de vakre fjellområdene rundt retreatstedet.

Pris: 0,-

 

«…Jeg opplevde Margrete som romslig, enkel og tydelig. Jeg kunne fornemme hennes kunnskap og innsikt gjennom hennes nærvær (uten at hun doserte) og det gav dybde og takhøyde -  og dermed et seriøst, lekende og spennende rom å være i. Å komme inn under overflaten, kjenne hvor jeg stod i min prosess. Jeg fikk inspirasjon gjennom Margretes tilnærming, mine egne og andres bilder, og opplevelsen av at det er mye å utforske, - og det er en lang prosess.
Jeg sitter igjen med vekket lyst til å fortsette og male.  Jeg har virkelig sansen for det rommet Margrete skaper. Jeg er både fornøyd og begeistret.»

Gunn, psykoterapeut og terapeutisk yogainstruktør.

Transport

Vi flyr til Malaga og anbefaler følgende flighter:

Oslo - Malaga: fredag 20. sep 2019 kl. 11:35 – 15:40, flightnr. D85021

Malaga - Oslo: fredag 27. sep 2019 kl. 15:10 – 19:10, flightnr. D85022

Per oktober 2018, pris. Ca. 3000,-

Transfer er inkludert på de anbefalte flightene.

 

Vi må ha et minimum antall deltakere for å gjennomføre retreaten. Etter påmelding vil du få informasjon om når du kan kjøpe flybilletter.

 

Vi ønsker deg velkommen på denne sanselige indre og ytre reisen!

HER finner du mer praktisk informasjon

Status:
Fullt

Kart


Interessert i å høre mer om denne reisen?