Yoga- og strandferie til Koh Phangang, Thailand

Yoga- og strandferie til Koh Phangang, Thailand

 

13 - 27 (inkl. 2 reisedøgn) januar 2018  Hatha yoga  Meditasjon  Steamsauna ♦ Barbeintliv 

Etter en fantastisk tur i 2017 gjentar vi denne "bohemreisen" til paradisøya Koh Phangang. Vi kobler av fra norsk vinter og hverdag, fordyper vår yogapraksis på en av de beste yogaskolene i Thailand og lander selv i de aller mest fantastiske omgivelser. Du får oppleve ekte barbeintliv, vi bor på stranden i små, enkle bungalower med balkong og lykke over all lykke: hengekøye med havutsikt. Om morgenen rusler vi opp til yogaskolen, har to timer hatha yoga, velger oss en av de mange koselige restauranten og tar en juice, granola bowl eller kanskje bare en kokosnøtt. Så er det fritid fram til vi går til yogatimen på ettermiddagen igjen. Ønsker du, kan du bli igjen og høre på et av de spennende foredragene om yogafilosofi, ernæring, yogateori e.l. Så samles vi til middag og ser solen gå ned i havet.

Du får oppleve nærende fellesskap, inspirerende workshops, fantastisk vegetar- og thaimat. I denne landsbyen lever thailendere og spirituelt søkende yogier harmonisk side om side. Vi reiser en liten eksklusiv gruppe og du får din egen bungalow på stranden. Fokus er på tilstedeværelse og fordypning i oss selv, og vi nyter sunn og god mat. Du har også godt med egentid, der du velger det som er riktig for deg i øyeblikket. 

Tilbakemeldingene fra turen i 2017 var at man satt utrolig stor pris på muligheten til å være en del av en gruppe, men samtidig ha frihet til å gjøre sine egne ting. Det kjentes trygt.

Her er inntrykkene til Merethe (53 år) fra tidligere retreat:

"Morgenbad i varmt hav. Rusletur gjennom thailandsk landsby med lukter, lyder, flust av inntrykk. Stopper for å kjøpe kokosnøtt med fersk, iskald kokosmelk. Så to timer med yoga, heldigvis med profesjonelle, flinke lærere. Tilbake i landsbyen, velger vi vegetarisk lunsj, himmelsk godt etter treningen. Så er det strandtid og kanskje en thaimassasje, koster nesten ingenting, men virker desto bedre. To nye yogatimer om ettermiddagen, etterfulgt av foredrag om yoga, det gir mening. Avslutter dagen med thaimat på strandrestauranten. Om jeg vil repetere dette flere ganger? Ja, takk!!!"

Aktiviteter

Vi har yogaklasser to ganger om dagen, morgenyoga fra 8:30 – 10:30 (dagens asana og yoga praksis) og ettermiddagsyoga 16:00 – 18:00 (solhilsen og asana praksis). Kl. 18:15 - 20 er det foredrag om yogarelaterte temaer (f.eks. yogaens åtte stadier, musikkmeditasjon, ahimsa, ayurvedisk medisin osv.). Det undervises i klassisk hathayoga, med fokus på aktivering av energisentre (chakraer) og pusteteknikker. Klassene passer for både nybegynnere og også mer erfarne som ønsker seg mer fordypning i den fysiske utførelsen av de ulike asanaene.

Så er det fritid og du kan tusle på stranda, finne «Shivas eyes» og kokosnøtter, utforske landsbyens butikker, myke opp stive muskler med en dyptvirkende thai-massasje, sole deg, bade eller bare slappe av i hengekøyen. Vi møtes så til lunsj på en av landsbyens mange herlige restauranter. Etter ettermiddagsyogaen og foredraget samles vi til middag igjen. Foredraget dropper vi noen ettermiddager for å bli med å synge kirtans på stranden mens solen går ned i havet. En av kveldene skal vi være med på en magisk utflukt til jungelen - der vi i mørket, under stjernehimmelen samles rundt bålet etter å ha vært i en rensende steambadstue. Dette er bare magisk!

Siste kvelden spiser vi middag på en utrolig sjarmerende fransk strandrestaurant med den aller vakreste solnedgangen. Er vi heldige spiller saksofonisten for oss. Eller kanskje Mina danser magedans?

Vi skal også ha en overaskelses workshop. Det foregår mye forskjellig i landsbyen, så akkurat hva som skjer når vi er der er litt for tidlig å si. Men vi kommer til å være med på en eller flere workshoper, for eksempel om personlighetssystemet Human Design, kakaoseremoni, ekstatisk dans, kurs i magedans, tantraworkshop osv. Nærmere informasjon om dette kommer når det nærmer seg avreise.

Dette er en reise for deg som vil:

  • Reise i en liten gruppe med reiseleder
  • Fordype din yoga- og spirituelle praksis og kunnskap, i et aksepterende miljø med likesinnede
  • Nyte bohemlivet på stranden
  • Bade, le, fylle på energi og være del av et fellesskap
  • Ha en detox, dvs. du kan velge å ikke spise kjøtt, ikke drikke alkohol – og kjenne hvilken forskjell det gjør for kropp og sjel. Dette er en mulighet – ingen plikt.

Overnatting

Vi bor i hver vår koselige, enkle bungalow på en stille og rolig del av en lang hvit sandstrand – ca. 10 skritt til havet. Bungalowene har ett rom med dobbeltseng, bad med dusj (v/k vann), toalett og veranda med hengekøye (et «must» når du vil trekke deg tilbake og integrere dagens hendelser). Standarden er enkel, men det er rent og beliggenheten er fantastisk. 

Du kan også velge å oppgradere til en bungalow av høyere standard, av mur og med aircondition (tillegg i pris). 

Mat

Alle måltider kjøper man selv til en rimelig pris. Bungalow-hotellet har en strandrestaurant med god, tradisjonell thailandsk mat. Ellers finnes det en rekke herlige vegetar- og veganske restauranter, juicebarer, kaffebarer, thailandske restauranter osv. i umiddelbar nærhet. Man kan beregne drøye 150-200,- i mat per dag.

Måltidene spises sammen for de som ønsker.

Om reiselederen

Anniken Enger er daglig leder og gründer av Inner & Outer Journeys, og har jobbet med reiseliv i forskjellige former hele sitt liv. Hun har reist mye og har bodd lengre tid på ulike steder, deriblant Koh Phangang.

Hun er med for å skape en trygg ramme rundt reisen og sørge for at alt er i orden. Dersom det er ønske om det holder hun samlinger på stranden der det åpnes for personlige delinger og ulike øvelser. Med sin lokalkjennskap til alle de ulike yoga- og spirituelle sentrene og det spennende tilbudet som er i landsbyen, vil hun gjøre sitt aller beste for at du skal få oppleve den fantastiske og helt spesielle atmosfæren på dette unike stedet. Fokus er på yogapraksis, spennende opplevelser, godt samhold og god fellesskapsfølelse i gruppen.

Anniken er utdannet sosiolog, InnerLife terapeut, yogainstruktør, enneagramcoach og tempelgruppeleder (fra Awakening Women Institute). Hennes utgangspunkt er at vi er hele – akkurat slik vi allerede er. Prosessen er å skrelle av lagene med tillærte forsvar og komme inn til essensen og kjærligheten som er tilgjengelig i vårt eget hjerte. Anniken gleder seg enormt til å vise fram alle de unike perlene som finnes akkurat her.

TRANSPORT OG TRANSFER

Flybiletter er ikke inkludert, men vi ordner gjerne flybilletter for deg, bare si fra når du booker. Transfer t/r flyplassen på Koh Samui er inkludert i prisen på de anbefalte flightene. Reiser du med andre flighter hjelper vi deg med transfer.

Vi flyr sammen til Koh Samui (mellomlanding i Bangkok), tar minibuss til havnen og ferge til Koh Phangang (ca. 30 minutters fergetid). Deretter minibuss til bungalowen (ca. 20 minutter).

Vi kan anbefale følgende flighter:

Utreise:

Flight nr: TG 955, 13. jan, Oslo – Bangkok: 13:30 – 06:20+1

Flight nr. PG 123, 14. jan, Bangkok – Koh Samui: 08:10 – 09:15

Hjemreise:

Flight nr.: PG 962, 26. jan, Koh Samui – Bangkok, 22:00 – 23:05

Flight nr.: TG 954, 27. jan, Bangkok – Oslo, 00:20 – 06:50

Pris medio juli: ca. 10.000,- (t/r) .

Det er mulig å finne rimeligere flighter som bruker lengre tid. Ønsker du å fly med andre flighter enn de oppsatte, si fra ved booking så avtaler vi transfer.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en deilig avkobling fra hverdagen og til å komme hjem fylt opp av ny energi, harmoni og berikelse!

Her finner du mer informasjon

Status:
Fullt

Interessert i å høre mer om denne reisen?